Velvyslanec USA diskutoval v Brně o podpoře podnikatelů

Brno, 9. července 2015 - Podpora podnikatelské sféry a obchodních kontaktů byla hlavním tématem přijetí amerického velvyslance v České republice J. E. Andrew H. Schapira primátorem města Brna Petrem Vokřálem, které se uskutečnilo na Nové radnici.

velvyslanec usa petr vokral

Diskuse se vedla také o dopravní situaci ve městě, leteckém spojení mezi Brnem a dalšími regiony, univerzitní spolupráci a o otevřenosti brněnské radnice.

„Jednou z našich priorit je otevřenost informací a procesů, které se na radnici dějí. Proto připravujeme projekt takzvaných otevřených dat, kde chceme brněnské veřejnosti zpřístupnit například rozpočet města, aby si ho každý mohl rozkliknout, dále informace o veřejných zakázkách atd.,“ uvedl primátor Petr Vokřál.

Andrew H. Schapiro je na návštěvě Brna potřetí od srpna 2014, kdy byl jmenován velvyslancem USA v ČR. Jeho dnešní návštěva Brna zahrnuje řadu schůzek v nejvyšších justičních institucích. Setká se s předsedou Nejvyššího správního soudu Josefem Baxou a dále s představiteli Ústavního a Nejvyššího soudu ČR.

Brno má od roku 1991 podepsanou partnerskou smlouvu s americkým městem Dallas. Obě města mají spolu řadu společných aktivit. V oblasti školství dochází k výměně studentů a probíhá spolupráce mezi Masarykovou univerzitou a Southern Methodist University, spolupracují hospodářské komory, v oblasti kultury jde např. o festival Amerického jara, vystoupení brněnských umělců v Dallasu atd. Americké město se rovněž pravidelně účastní mezinárodního veletrhu cestovního ruchu Regiontour Brno.

Zdroj a foto: MMB


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...