V Brně přišlo 1. máj oslavit asi 600 komunistů

Brno, 1. května 2012 (MEDIAFAX) - Moravské náměstí v Brně se v úterý stalo už tradičně setkáním příznivců KSČM. Policejní mluvčí Petra Vedrová informovala, že setkání se zúčastnilo asi šest stovek příznivců strany. "Nad akcí jsme dohlíželi, ale nijak jsme zasahovat nemuseli. K žádným výtržnostem totiž nedošlo. Jen k několika drobným slovním potyčkám mezi komunisty a kolemjdoucími," podotkla Vedrová.

komunisti-moravske-namesti

Setkání komunistů skončilo před polednem a příznivci strany se pak v klidu rozešli. "Letos se v Brně podobné politické mítinky na 1. máj nekonají v tak velké míře, jako například loni. Drtivá většina akcí se totiž letos přesunula do Prahy, kde se mají sejít i přívrženci pravice. Podobné velké akce jsme v Brně zaznamenali loni, letos se zde ale nekonají," dodala Vedrová.

Podobná situace panuje i ve Zlínském kraji. "Žádné větší akce v souvislosti s politickými mítinky hlášeny nemáme," dodala zlínská policejní mluvčí Jana Bartíková.

Irena Frolová, foto: Kryštof Turek

Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...