Odboráři z kováckých fabrik v Brně pošlou na Prahu 30 autobusů demonstrantů

Brno, 20. dubna 2012 (MEDIAFAX) - Více jak 30 plně obsazených autobusů vyšle v sobotu z Brna demonstrovat do Prahy odborový svaz pracujících v kovoprůmyslu. Další desítky vozů vypraví i jiné odborové centrály, řekla v pátek jihomoravská předsedkyně Českomoravské konfederace odborových svazů Stanislava Slavíková. "Odboráři i lidé mají obrovský zájem jet do Prahy říci vládě, aby podala demisi," řekla Slavíková, která odborový protest proti vládě na jihu Moravy koordinuje.

demonstrace-odborari

Šéfka odborů přitom zatím sama ani přibližně neví, kolik protivládních demonstrantů z jihu Moravy vyrazí o víkendu na Prahu. Jen samotní odboráři z fabrik kovozpracujícího průmyslu vysílají podle Slavíkové do Prahy více jak 30 autobusů. To představuje bezmála 1500 lidí. Odboráři z Brna mají sraz před Janáčkovým divadlem. Do přistavených autobusů tam budou nastupovat postupně od půl osmé do půl deváté ráno.

Své zástupce a sympatizanty vyšle do Prahy demonstrovat drtivá většina jihomoravských zaměstnaneckých organizací - ČMKOS přitom jen na jihu Moravy sdružuje osmadvacet odborových centrál. "Autobusy z Brna máme vesměs plně obsazené. Řada organizací si navíc zajišťuje dopravu demonstrantů ze svých měst po celém kraji vlastními autokary, které vyjedou od podniků. Lidé se chystají cestovat do hlavního města také vlaky nebo vlastními vozy," konstatovala Slavíková.

Jiří Nováček, ilustrační foto: Kryštof Turek

Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...