Oslavte podzimní svátky v Muzeu města Brna

Brno, 18. října 2022 – Kam vyrazit o podzimních svátcích v Brně? Ve sváteční dny 28. října a 17. listopadu můžete využít speciální nabídky v nejznámějších brněnských památkách: vile Tugendhat a hradě Špilberku. Na co se můžete těšit?

spilberk brno hrad

Ikona moderní architektury, vila Tugendhat letos oslaví Den vzniku Československa i Den boje za svobodu a demokracii prohlídkami, na které si můžete zakoupit vstupenky od 12. hodiny dne 18. října 2022 na webové stránce vilatugendhat.cz. Ve čtvrtek 17. listopadu, kdy se rovněž slaví Mezinárodní den studentstva, bude program navíc rozšířen o speciální nabídku pro studenty. Po zakoupení bezplatné vstupenky na výše uvedeném webu a předložení platného dokladu o studiu mohou studenti zdarma absolvovat prohlídku okruhu Vila zvenku.

„Kromě jedinečné architektury je vila Tugendhat rovněž známá skutečností, že vzhledem ke své omezené kapacitě je mnohdy složité si zakoupit vstupenky na prohlídky. Tohoto faktu jsme si jako správci vědomi, a tudíž jsme se rozhodli uvolnit vstupenky na oba sváteční termíny do prodeje později, než je obvyklé. Zájem o návštěvu je však natolik vysoký, že pravděpodobně nebude možné vyhovět všem hostům. Proto bude po oba sváteční dny rovněž zdarma zpřístupněna zahrada,“ uvedl ředitel Muzea města Brna Zbyněk Šolc. V rámci dlouhodobé spolupráce s Muzeem Brněnska bude po oba sváteční dny možné zdarma navštívit i zahradu sousední vily Löw-Beer.

Hrad Špilberk se do svátečních oslav zapojí také. 28. října bude pro všechny návštěvníky hradu otevřena rozhledna zcela zdarma.17. listopadu se špilberská rozhledna otevře zdarma pro všechny studenty a ti tento den budou mít také možnost zdarma navštívit jednu ze čtyř komentovaných prohlídek nové výstavy Poklady z depozitářů a to v časech 10.00, 12.00, 14.00 a 16.00.


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...