V Café Práh vystoupí hvězdný Dan Reed

Brno, 12. září 2013 – Ústřední autor a zpěvák americké skupiny Dan Reed Network se během svého podzimního turné zastaví také v České republice. Svůj sólový recitál uvede v rámci písničkářského cyklu Open Mic, který se uskuteční v úterý 1. října v brněnském Café Práh. O podrobnostech informoval za pořadatele akce Ondřej Machát.

danreed

„Dan Reed je skutečný trumf. Žádný z našich dosavadních hostů nehrál najednou pro stotisícový dav a neprodal více než dva miliony alb," uvedl koordinátoru brněnského Open Micu Ondřej Machát.

„Z dalších účastníků bych jmenoval například místní kapelu Nebeztebe nebo slovenskou písničkářku Dominiku Fričovou," zve brněnský koordinátor projektu Open Mic Ondřej Machát. „Snažíme se vědomě mísit žánry, národnostní a geografický původ účastníků i různou úroveň jejich profesionality, respektive amatérismu. Vystoupit může navíc kdokoli z příchozích, a tam samozřejmě ani my sami netušíme, co to bude," říká Machát.

Na přelomu 80. a 90. let chybělo kapele Dan Reed Network jen málo k tomu, aby se zařadila po bok těch největších hvězd své doby. Tři úspěšná alba, pověst výborně našlápnutých koncertů a sympatický projev přivedly Danovu skupinu až na předskokanské pozice před Bon Jovi, Baby Animals a konečně na dlouho očekávané evropské turné skupiny Rolling Stones. Jeden z největších koncertů se tehdy 18. srpna 1990 odehrál na Strahově.

V roce 1993 se po domluvě skupina ukládá k zimnímu spánku, z něhož se v původní sestavě probouzí teprve v posledních dvou letech. Dan Reed sám prošel mezitím řadou osobních peripetií, experimentů a cest, vydal tři sólová alba a usadil se ve střední Evropě.

Open Mic vznikl před sedmi letech v Praze. V roce 2011 pak byla založena sesterská scéna také v brněnském Café Práh v nákupním centru Vaňkovka. Vstupné je dobrovolné. Začátek v 19 hodin.

V programu Open Micu se představilo již více než 350 různých autorů. Pozvání přijalo mnoho významných osobností (Ivan Hlas, Jiří Tichota, Vladimír Merta, Longital, Feng-yün Song); vedle nich ovšem hráli (a kdykoli si mohou zahrát) jejich více či méně nadějní nástupci: mezi jinými Xindl X, Martin Rous, Jana Šteflíčková, Zuzana Mikulcová, Jan Žamboch nebo Martina Trchová.

foto: Dan Reed, archiv danreed.com


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...