Brněnská premiéra dokumentu o Georgi Harrisonovi bude na Flédě

Brno, 23. října 2012 - V neděli 28. října proběhne na Flédě brněnská premiéra dokumentu Martin Scorsese George Harrison: Living in the Material World zachycující život jednoho z veleznámých „Brouků“. Dokument George Harrison: Living in the Material World mapuje život jednoho z nejslavnějších muzikantů všech dob. Přibližuje jeho dětství v Liverpoolu, éru Beatles, sólovou kariéru i soukromý život.

GeorgeHarrison-LivingInTheMaterialWorld-poster

Scorsese zachycuje Gerorge Harrisona nejen jako úspěšného hudebníka, ale i jako věčného hledače rovnováhy mezi světem materiálním a duchovním.

Ve filmu se objevují doposud nepublikované fotografie, videozáznamy, nahrávky a rozhovory nejen se samotným Harrisonem, ale i s jeho manželkou Olivií Harrisonovou, Ericem Claptonem, Terry Gilliamem, Ericem Idlem, Georgem Martinem, Paulem McCartneym, Yoko Ono, Tomem Pettym nebo Ringo Starrem. Všichni mluví otevřeně o Harrisonově výjimečném talentu, ale i o jeho vnitřních rozporech, prudké povaze, experimentováním s drogami a náklonnosti vůči ženám.

Výsledkem je velice osobní snímek, který nabízí pohled do duše tohoto výjimečného hudebníka, který celý život vedl boj o nalezení vlastní identity. Počet vstupenek je limitovaný a jsou stále v prodeji v prodejně Indies a na Fléda Bárečku. Po skončení projekce bude následovat party s DJ.

Česká premiéra: 25. 10. 2012
Žánr: dokumentární
Přístupnost:  12
Délka:  208 min
Jazyková verze: anglicky s českými titulky
Rok výroby:  2011
Země původu: USA
Hrají:  George Harrison, Paul McCartney, Ringo Starr, Eric Clapton, Terry Gilliam
Režie: Martin Scorsese


Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...