Turistická sezóna láká na podzemí, vyhrajte vstupenky do Labyrintu!

Brno, 17. dubna 2011 - V pátek 1. dubna 2011 se v rámci oficiálního zahájení nové turistické sezóny v Brně otevřely veřejnosti brány Labyrintu pod Zelným trhem. Tento okamžik se jistě zapíše do historie, neboť zájem návštěvníků i obyvatel města o brněnské podzemí byl vždy trvalý a silný.

Podzemi3

Labyrint pod Zelným trhem je jednou z částí unikátního projektu s názvem „Zpřístupnění brněnského podzemí“. Druhou částí je Mincmistrovský sklep na Dominikánském náměstí, který je veřejnosti přístupný již od konce minulého roku. Tento projekt, který otevírá brány brněnského podzemí, vznikl za finanční spolupráce statutárního města Brna a Regionálního operačního programu NUTS II Jihovýchod, oblast podpory rozvoj cestovního ruchu. Prostředky Evropské unie dosáhly výše 62 milionů Kč, zbývající finanční zdroje vyčlenilo ze svého rozpočtu statutární město Brno. Celkové náklady na stavební část projektu přesáhly 100,1 milionů Kč a náklady na interiér a expozice dosáhly objemu bezmála 20 milionů Kč.

Podzemi2

Soutěž o 10 vstupenek do labyrintu:

Brněnský labyrint se nachází pod:

  1. náměstím Svobody
  2. Malinovského náměstí
  3. Moravským náměstím
  4. Zelným trhem

Odpovědi zasílejte do konce června na adresu redakce nebo na e-mail: Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript . Do předmětu zprávy prosím uveďte "Labyrint".

 

Labyrint pod Zelným trhem se skládá ze dvou částí:

  • turistická trasa vyúsťující v komplexu Malého Špalíčku – Zelný trh 13
  • společensko-kulturní část, která ústí nedaleko vchodu do divadla Reduta – tato část bude využívána zejména pro společensko-kulturní akce a není běžnou součástí prohlídkové trasy.


Provozovatelem a správcem brněnského podzemí se rozhodnutím Zastupitelstva města Brna stalo Brněnské kulturní centrum, p. o – konkrétně Turistické informační centrum.

Otevřeno je celoročně, út – ne, 9.00 - 18.00 h.
Prohlídka trvá přibližně 45 minut. V průběhu prohlídkové trasy návštěvníci zdolají 212 schodů a budou se pohybovat v hloubce 6 – 8 metrů pod povrchem náměstí.



Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...