Policisté zatkli na dětském hřišti dva sprejery, jeden z nich se tam válel nahý

Brno, 15. srpna 2012 (MEDIAFAX) - Až roční vězení hrozí dvěma mladíkům, kteří se při plnění bizarních úkolů hry sdílené na sociální síti vydali do nočního Brna posprejovat dětské hřiště. Jeden z podivínů se přitom na pískovišti s prolézačkami v Líšni svlékl do naha, řekla ve středu policejní mluvčí Andrea Straková.

sprejerstvi2

Dva mladíci ve věku dvacet a osmnáct let se podle policie v nočních Líšni bavili čmáráním po různých objektech a předmětech. Po upozornění svědků policisté objevili podezřelou dvojici v nezvyklé pozici. "Oba mladíci leželi na atrakci na dětském hřišti, přičemž jeden z mužů byl zcela nahý," řekla Straková. Hlídka u mladíků našla speciální fix používaný na kreslení grafitti a na místě také zjistila, že jedna z dětských prolézaček je čerstvě pokreslená. "Starší z dvojice byl opilý a policistům dokonce začal vyhrožovat s tím, že budou mít problémy, jelikož má mnoho kontaktů," poznamenala mluvčí.

Oba mladíci skončili na služebně, kde měli podle Strakové co vysvětlovat. Své jednání totiž dokumentovali na fotoaparát, a jak policisté později zjistili, pokreslená prolézačka nebyla jejich jediným dílem. Obdobně se vyřádili také na dodávce zaparkované v Zikově ulici, na stojanu s tiskovinami a popsali i okno logopedického stacionáře.

Zdokumentované byly ovšem i jiné situace. Dvojice prý plnila nějaké úkoly, které kolují na sociálních sítích a součástí jejich splnění je i patřičná dokumentace a následné zveřejnění. "Policistí viděli, že se jednalo o nepříliš duchaplné výzvy, jako například vypít hned po sobě sedm skleniček tvrdého alkoholu, pověsit se v tramvaji za nohy, nebo vyfotit se na střeše domu ve výšce několika metrů," vyjmenovala Straková.

Plněním uvedených úkolů se podle ní dvojice nedopustila trestné činnosti, to však neplatí pro případ sprejerství. "Za přečin poškození cizí věci jim hrozí v případě uznání viny až roční vězení," upozornila policejní mluvčí.

Jiří Nováček, foto: PČR

Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...