Tescan koupil XRE, belgického výrobce mikrotomografů

Brno, 31. března 2018 - Brněnský výrobce elektronových mikroskopů Tescan oznámil akvizici společnosti XRE, belgického výrobce přístrojů pro 3D rentgenové zobrazování. Po elektronové mikroskopii Tescan vstupuje do oblasti mikrotomografie, kde se hodlá prosadit zejména u zákazníků z oblasti přírodních věd.

tescan elektronovy mikroskop

„Začlenění společnosti XRE do našeho holdingu demonstruje strategii vytvořit silnou a stabilní nadnárodní společnost, která posouvá hranice vědy,” uvedl Jaroslav Klíma, generální ředitel TESCAN ORSAY HOLDING a.s. a dodal: „Rentgenovou mikrotomografii čím dál častěji využívají naši zákazníci, protože poskytuje unikátní kontextové informace k zobrazení elektronovým mikroskopem. V XRE jsme našli talentovaný tým, unikátní technologii pro 3D vizualizace a chuť se prosadit ve všech klíčových segmentech trhu.”

Mikrotomografie je technika rentgenové tomografie, pomocí které lze získat detailní informace o vnitřní struktuře zkoumaného vzorku. Jedná se o nedestruktivní metodu, kdy zkoumaný objekt není třeba speciálně upravovat. Díky použití moderních technologií lze dosáhnout výborného rozlišení v řádu jednotek mikrometrů. Velkou část analýzy zde zajišťuje speciální software, který ze získaných dat umožňuje vymodelovat v počítači trojrozměrnou rekonstrukci zkoumaného vzorku.

Metoda mikrotomografie se začíná stále více prosazovat v biologickém i průmyslovém výzkumu a vývoji. Akvizicí XRE dojde k jejímu začlenění mezi klíčové produkty Tescanu, který chce přístroje s rentgenovými paprsky a speciálním softwarem nabízet celosvětově.

„Jsme nadšeni, že s Tescanem sdílíme společnou vizi budoucnosti. Věříme, že vstup do holdingu nám umožní dodávat řešení dynamické tomografie novým zákazníkům rychle a v požadované kvalitě,” okomentoval akvizici generální ředitel XRE Jelle Vlassenbroeck.


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...