Veletrh práce JobChallenge představí na 70 vystavovatelů

Brno, 2. listopadu 2012 - Ve středu 7. listopadu se bude konat již 6. ročník veletrhu práce pro studenty a absolventy VŠ JobChallenge. Účastní se jej 70 společností z podnikového, neziskového i veřejného sektoru. Očekávaná účast je 3000 návštěvníků zejména z řad studentů a čerstvých absolventů vysokých škol. Již dva předcházející dny, 5. a 6. listopadu, se bude v prostorách pořádajících univerzit konat rozšířený Doprovodný program na různá témata týkající se uplatnění na trhu práce.

Ruce-podane-01

Na veletrhu budou mít návštěvníci příležitost diskutovat se zástupci významných společností přímo na stáncích. Na rozhovory se uchazeči mohou připravit předem – na webových stránkách www.jobch.cz se registrují a vloží životopis, který tak bude všem vystavovatelům přistupný už před veletrhem.

"V letošním roce se nám podařilo oslovit rekordní množství společností,“ říká organizátorka Eliška Gončarová. „Naším cílem je neprofilovat se jedním směrem, ale zahrnout co nejširší spektrum oborů. Uchazeči se tak setkají s firmami jak různého zaměření, tak hledající zaměstnance a stážisty na rozlišné pozice.“

Veletrh letos nově představí rozšířený Doprovodný program, který návštěvníkům přinese další možnosti, jak zvyšovat své kvalifikace, získat nové informace a zvýšit svou cenu na pracovním trhu. Program nabídne přednášky, workshopy a semináře z různých oblastí, jako jsou měkké dovednosti, cvičná výběrová řízení, motivace v podnikání nebo situace na trhu práce. Všechny aktivity jsou otevřeny zdarma.

Právě k situaci na trhu práce pořádá veletrh JobChallenge ve spolupráci se studentským projektem Masarykovy debaty akademickou debatu na tezi "Nabídka oborů na VŠ by měla odpovídat poptávce na trhu práce". Na téma budou diskutovat významné osobnosti, jako je například profesor Jan Sokol, kandidát na prezidenta z voleb roku 2003, či generální ředitel společnosti Siemens v České republice Eduard Palíšek. „Řečníky pro debatu se snažíme vybírat vyváženě, na každé straně diskutuje akademik spolu s úspěšnou osobností z podnikatelské sféry,“ uvedl koordinátor projektu Masarykovy debaty Ondrej Lunter.

Doprovodný program vyvrcholí 7. listopadu přímo na veletrhu JobChallenge, kde se budou návštěvníci moci účastnit přednášek ve třech sálech podle zaměření – zaměstnání, podnikání a osobnostní rozvoj.

Veletrh JobChallenge se koná pod záštitou rektorů tří brněnských vysokých škol – Masarykovy univerzity, Vysokého učení technického v Brně a Mendelovy univerzity v Brně.

Datum a místo akce:        

  • 5. a 6. listopadu 2012, MU, VUT v Brně, MENDELU v Brně
  • 7. listopadu 2012, Wannieck Gallery v Brně

Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...