Ikea začíná s rozsáhlou přestavbou přízemí

Brno, 7. února 2011 - Brněnská Ikea zahájila přestavbu přízemních prostor obchodního domu s nábytkem. Změny, které proběhnou v oddělení s doplňky, mají zákazníkům přinést především pohodlnější orientaci mezi zbožím. Rekonstrukce potrvá do konce března, v průběhu její realizace však nebude provoz obchodního domu omezen.

ikea


V rámci zahájené rekonstrukce je plánováno přehlednější uspořádání zboží, položení nové podlahy a snížení regálů tak, aby byly produkty pohodlně dostupné. Úpravy se v brněnské Ikea dotknou celého oddělení s doplňky, které se nachází v přízemí prodejny. Přestavba bude postupovat od schodů z restaurace až po prostory samoobslužného skladu. Cílem rekonstrukce je posílení přehlednosti prodejních prostor a zkvalitnění nákupního procesu.

„Jedná se o největší proměnu nákupních prostor od rozšíření obchodního domu, které probíhalo před třemi lety. Neustále se snažíme o vylepšování služeb zákazníkům. Plánované změny by měly usnadnit orientaci a zefektivnit čas nákupu,“ sdělila Dagmar Juřičková, marketingová manažerka Ikea Brno. „Kromě lepení podlahy chceme celou přestavbu zvládnout vlastními silami, budou se na ní tedy podílet výhradně zaměstnanci. Zákazníkům samozřejmě i po dobu úprav poskytneme služby, na které jsou u nás tradičně zvyklí,“ zdůraznila Juřičková.

Nejnáročnější součástí rekonstrukce bude právě pokládání nové podlahy, které se bude provádět v několika fázích. Jednotlivé úseky budou vždy předem vyklizeny a zboží přemístěno do jiných prodejních prostor. Vlastní položení podlahy bude probíhat vždy přes noc. Nová podlahová krytina má přinést lepší funkční i estetické vlastnosti. Beton totiž bude nahrazen linoleem, které tlumí kroky a zároveň lépe odráží světlo. Vystavené zboží tak bude kvalitněji nasvíceno.

„Celou akci jsme důkladně naplánovali, abychom zajistili hladký průběh. Vše je pečlivě rozfázováno do několika etap. Jednotlivé úseky zboží budou v průběhu rekonstrukce přesunuty na jiné provizorní prodejní místo. Zákazníci se proto nemusejí nákupu v průběhu úprav obávat,“ uvedla Dagmar Juřičková z Ikea Brno s tím, že nábytková část v prvním patře ani restaurace nebudou
přestavbou vůbec zasaženy.

red


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...