V Bohunicích zmodernizovali dětské hřiště v prostorách MŠ Švermova

Brno, 6. června 2023 – Od října 2022 do letošního května probíhala rekonstrukce dětského hřiště v zahradách Mateřské školy Švermova. Důvodem byl špatný technický stav stávajících herních prvků na hranici životnosti a jejich morální zastarání. Celková cena stavby je necelých 9 milionů korun. Děti se tak mohou zpět vrátit na moderní hřiště.

bohunice hriste zs svermova

„Prostor zahrady MŠ Švermova nově disponuje velkou herní sestavou se skluzavkou, dvěma dřevěnými domečky a sestavou lávek ze dřeva a lan. V prostoru zahrady se nachází tři pískoviště, několik renovovaných hopsadel, kolotočů a houpačka. Všechny herní prvky, které to podle normy vyžadují, jsou obklopeny odpovídající pískovou dopadovou plochou a zbytek herních prvků je umístěn v ploše MZK. V prostoru zahrady dále vznikly dvě samostatné herní plochy EPDM a štěrkové trávníky,“ uvedl starosta MČ Brno-Bohunice Antonín Crha. (KDU-ČSL)

Mateřská škola má i novou venkovní učebnu, zahrádku pro pěstování zeleniny. Doplnili také zeleň a nový mobiliář.

„Nově jsme postavili venkovní učebnu v jurtě a dva dřevěné domečky pod společnou střechou s paletovými kuchyňkami. V západní části školky jsme vyhradili prostor pro pěstování zeleniny a v blízkosti vstupu upravili plochu pro trvalkové podrostové záhony. V rámci obnovy školky jsme vysadili několik nových stromů a stávající arboristicky ošetřili. Podél stávajícího oplocení byly doplnili popínavé rostliny a lem z keřů, který bude po zapojení sloužit jako částečná clona od frekventované komunikace. Součástí zahrady je také dřevěný pevný mobiliář z dubových hranolů a mobilní dřevěné krabice. Jsem rád, že rekonstrukce posunula hřiště v zahradách MŠ Švermova do moderní doby s použitím nových herních prvků a technologií,“ dodal k novým prvkům Crha.

Zhotovitelem dětského hřiště je společnost ZEMAKO – STROMMY COMPANY, zastoupená jednatelem panem Romanem Nejedlým. Termín realizace stavby probíhal od 24. října 2022 do 22. května 2023. Celá stavba byla rozčleněna na stavební objekty: komunikace a zpevněné plochy, herní prvky a mobiliář, řešení zeleně, rozvody vody a závlaha. V rámci této stavby bude zhotovitelem po dobu 5 let prováděna údržba.

Foto: archiv MČ Brno-Bohunice


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...