Křižovatky v okolí Údolní a Úvozu čeká rekonstrukce

Brno, 10. srpna 2011 (MEDIAFAX) - Po opravách tramvajových kolejí, nástupních ostrůvků a povrchu v Husově a Joštově ulici a Komenského náměstí plánuje brněnský magistrát opravu přestupního uzlu mezi ulicemi Údolní a Tvrdého. Ve středu to oznámil primátor Roman Onderka (ČSSD).

08-vykop-250

"Opravy přijdou na více jak sedmadvacet milionů korun. Zahrnují reorganizaci zastávek trolejbusů, tramvaje a autobusu v okolí křižovatek Úvozu s Tvrdého ulicí a Údolní a Grohovy," řekl Onderka.

Město chce podle primátora zlepšit přestup mezi tramvajovou tratí linky číslo 4, trolejbusovými linkami číslo 38, 39 a 25, 26 a autobusovou linkou 51, které spojují Komenského náměstí s náměstím Míru, Barvičovou a Prestovou ulici, Mendlovo náměstí s Novolíšeňskou a Barvičovou ulicí. Kromě toho má umožnit levé odbočení trolejbusu z Úvozu do ulice Tvrdého - to pak povede k nahrazení autobusové linky číslo 51 trolejbusem.

Podle Onderky plánuje magistrát rozšířit Úvoz v úseku od Tvrdého až po Gorkého ulici. "Chceme tam před budovou Vysokého učení technického zřídit vstřícné trolejbusové zastávky pro oba směry. Vytvoří se zastávkový záliv v Tvrdého ulici a současnou zastávku posuneme blíž k Úvozu," upřesnil primátor. Trolejbusové zastávky v Úvozu se naopak odsunou co nejblíže ke Grohově ulici. "Přisuneme i tramvajové koleje v Údolní ulici u zastávky Úvoz a vytvoříme nový nástupní ostrůvek pro směr k náměstí Míru," řekl Onderka.

Magistrát plánuje přestavbu uzlu, protože lidem v něm údajně nevyhovují přestupní vzdálenosti. Ty jsou mezi mezi některými zastávkami až 200 metrů.

 

Jiří Nováček

Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...