Americký velvyslanec Eisen navštíví Brno, čeká ho několik setkání

Brno, 15. března 2011 (MEDIAFAX) - Velvyslanec USA v ČR Norman Eisen přijede ve středu do Brna. Sdělil to Petr Doležel z velvyslanectví Spojených států s tím, že ambasador absolvuje diskusi se studenty práv a setká se i s primátorem Romanem Onderkou, ombudsmanem Pavlem Varvařovským a šéfkou Nejvyššího soudu Ivou Brožovou.

ruce250

"Během pobytu v Brně si velvyslanec prohlédne také expozice Muzea českého a slovenského exilu a seznámí se s prací Nadace Partnerství, která se specializuje na ekologické projekty," řekl Doležel.

V rámci třídenního programu stihne Eisen ve čtvrtek navštívit i Moravskou zemskou knihovnu, kde si prohlédne oddělení zahraničních knihoven, včetně té americké. Zavítá také do sekce starých tisků a zároveň muzeu předá kolekci knih Library of America.

Podle Doležela je Library of America nezisková kulturní instituce založená 1979, jejímž posláním je udržovat a upevňovat literární povědomí národa a pěstovat u čtenářů hrdost na americké literární dědictví. Projekt vydává nejlepší a nejdůležitější díla amerického písemnictví a v současnosti obsahuje kolekce přes 200 titulů. Knižní dar od americké ambasády zatím v Česku obdržela Univerzita Palackého v Olomouci, Masarykova univerzita v Brně, Ostravská univerzita, Městská knihovna v Praze, Městská knihovna v Plzni a Univerzita v Hradci Králové.

Eisen se pak podle informací tiskového oddělení ambasády navíc v pátek zúčastní i části sjezdu ČSSD na brněnském Výstavišti.

Jiří Nováček

Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...