VIDA! nabízí letní bruslení i dobrodružné výpravy do Afriky

Brno, 29. června 2017 - Zábavní vědecký park VIDA! připravil na letní prázdniny další jedinečný zážitek – zimní radovánky na ledu bez ledu. Od 1. července tu zájemci můžou bruslit nebo si zahrát rodinný hokej na největším letním kluzišti v celé republice.

vida brusleni

„Jedná se o syntetický materiál nové generace, který nepotřebuje vodu ani přívod elektřiny, a přitom přináší stejnou radost z bruslení jako přírodní led,“ řekl Tomáš Paleček, distributor společnosti Glice, který VIDA! umělé kluziště o rozloze 190 m2 poskytl.

Kdo si nepřinese vlastní brusle, může si je na místě zdarma půjčit. Bruslení je v ceně vstupenky do expozice VIDA! „Pokud si chcete jen zabruslit a pokusy v expozici si nechat na jindy, využijte k návštěvě naši nejlevnější odpolední vstupenku. Ta stojí jen 90 Kč a platí pro všechny bez rozdílu věku každý všední den i o prázdninách od 16 do 18 hodin,“ upozorňuje ředitel VIDA! Lukáš Richter.

Pro hokejové radovánky rodičů s dětmi je kluziště vyhrazeno v úterý a ve čtvrtek od 17:00 do 18:00 a v sobotu od 9:00 do 10:00.

Letní putování Afrikou i zábava v laboratoři

Doprovodný program v červenci a v srpnu je ve VIDA! science centru inspirován africkým kontinentem. „Přijďte si k nám užít putování po Africe. Nevšední zážitky vám přinese jak 3D film Divoká Afrika, tak program v Labodílnách plný jedinečných pokusů,“ láká na program Richter.

V kině si zájemci užijí dechberoucí záběry africké přírody i zvířat, která tu dennodenně bojují o přežití. V Labodílnách pak na vlastní oči spatří výbuch sopky nebo faraónovy hady vstávající z ohně a popela. Programy v Labodílnách jsou určené především rodinám s dětmi. Ve školním roce probíhají pouze o víkendu, přes léto je však možné je od 3. července navštívit každý den. „Na prázdniny jsme vybrali pokusy, které zaujmou dospělé i děti bez rozdílu věku,“ uvedla VIDÁtorka Daniela Marková.

Program v Labodílnách lze navštívit za příplatek ke vstupnému 50 Kč/skupina (1–3 os). 3D film Divoká Afrika stojí 50 Kč/os. Skupinám nad 9 osob se doporučuje předchozí rezervace.


Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...