VUT- nakladatelství Vutium

Grand Restaurant Festival je v plném proudu

Brno, 26. ledna 2017 – Motto "Baroko na talíři" provází již VIII. ročník Grand Restaurant Festivalu, který probíhá v 93 prestižních restauracích Maurerova výběru v celé České republice od 15. ledna až do 28. února. Brno reprezentuje 8 restaurací.

Cílem akce je nabídnout široké veřejnosti kvalitní jídlo za dostupnou cenu v dobré restauraci. Šéfkuchaři připravili zvýhodněné degustační menu inspirované lokálními surovinami a samozřejmě letošním motivem – barokem. Ceny degustací jsou v rozmezí od 250 Kč do 600 Kč.

Forhaus Borgo Rynk


Základní ochutnávka
(250 Kč) zahrnuje 1 jídlo dle výběru a 1 nápoj (voda nebo sklenka vína nebo sklenka piva).

Dvouchodová degustace
(500 Kč) obsahuje 2 jídla dle výběru, 1 sklenu vína nebo 1 sklenku piva a 1 lahev přírodní vody.

Tříchodová degustace
(600 Kč) nabízí 3 festivalová jídla, 2 sklenky vína nebo 2 sklenky piva a 1 lahev přírodní vody.


Festival funguje na principu rezervací a platby předem; volných termínů je zatím dostatek. Festivalové menu brněnských restaurací je následující:

  • Borgo Agnese

    Hovězí tartar, jazyk sous-vide, uzená majonéza, potočnice
    Jehněčí kolínko, perník, houby, petržel
    Černý les

  • Forhaus wine & restaurant

    Kaldoun z kachny a králíka, čerstvé lišky, lanýžový olej a libeček
    Kančí, šípková omáčka, macerované šípky a bramborové placky
    Tvarohový koláček, višně, rebarbora, drobenka, nugátová zmrzlina, omáčka z lískových ořechů

  • KOISHI fish & sushi

    Pastináková polévka s hruškou, šneci na víně, mandle, hruška
    Siven, karotka, šalotka, špek, hořčičné velouté
    Pudink ze spáleného chleba, jablko, kdoule, rozinky, perník, vlašský ořech

  • Konfit

    Husí paštika s domácím pečivem
    Bramborový krém s kapkou lanýžového oleje a pěnou z lesních hříbků
    Grilované supreme z perličky (sous-vide), fazolové ragú s květákem a čokoládovou demi-glace

  • La Bouchée

    Vichyssoise krém, Roquefort, jelítko
    Sous-vide jelení kýta, dýňové pyré, bramborová kroketa v mandlích, redukce z portského vína
    Čokoládový tart, kávová espuma, domácí borůvková zmrzlina

  • Ristorante Piazza

    Pečený filet z candáta na koriandrovém rizotu, bazalkový olej, parmazánová kosatka
    Grilované jehněčí kotletky ve slanině, kaštanové pyré se zázvorem a medem, konfitované uzené brambory s česnekem
    Sorbet z červené řepy, dortík grand marnier s bílou čokoládou, pomerančovomrkvová omáčka

  • Rynk

    Zelňačka a naše salsiccia
    Rynk burger, telecí maso, foie gras, koriandr, dýně, lanýž majonéza
    Čokoládová ganache, vanilková pěna, lískový ořech

  • Valoria

    Zauzená kachní prsa, sladké hřiby, vinaigrette z povidel
    Kančí svíčková, čokoládová demi-glace, zeleninová ratatouille
    Čokoládový mousse, sorbet z červené řepy, čokoládová hlína


Co vlastně znamená baroko?

V architektuře je baroko charakteristické svou monumentalitou, nadsázkou a drahými materiály. Hudbu reprezentuje J. S. Bach s G. F. Händelem, malířství zase Caravaggio s Rubensem a Rembrandtem. V sochařství proslul Bernini, Michelangelo, u nás Matyáš Braun. Baroko se vyznačuje bohatostí tvarů, zdobností a velkolepostí. Prosadilo se samozřejmě i v gastronomii.

Kuchyně byla založena na zvěřině, čerstvých rybách, oblíbené bylo telecí, kachní a račí maso, často ale také hlemýždi a v přímořských oblastech samozřejmě mořské plody. Mezi hlavní ingredience tohoto období patří skořice, med, sušené ovoce, houby, zázvor, ořechy či kořenová zelenina. Velmi oblíbená byla i příprava omáček jako bešamelová, španělská, holandská, velouté a další dokonce i pálivé omáčky.


Komentáře  

 
0 #1 Amos 2018-11-12 06:42
Hi. I see that you don't update your site too often. I know that writing articles is boring and time consuming.
But did you know that there is a tool that allows you to create new posts using existing content (from article directories or other blogs from your niche)?
And it does it very well. The new articles are unique and pass the copyscape test.

Search in google and try: miftolo's tools

Check out my web blog; KamJuicy: https://MelindaBad.blogspot.com
Citovat
 

Přidat komentář


Bezpečnostní kód
Obnovit

Inzerce

Kulturní akce v Brně

<<  Prosinec 2018  >>
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
     
  3  4  6
101516
171920212223
24252627282930
31      
Nejbližší akce
18.12. Téma Grálu v dílech Richarda Wagne..
18.01. Svatební veletrh v Brně..
23.01. SHOW stání - Stand-up comedy..

upoutavka-restaurace3-FIN

prehled_vinotek_v_Brne3-FIN

Ocean48
Velkobílovická vína