Brno oslaví švédský národní svátek Midsommar

Brno, 20. června 2016 – O víkendu 25. a 26. června proběhnou v Brně tradiční oslavy nejpopulárnějšího švédského svátku Midsommar. Pro návštěvníky brněnského Avion shopping parku bude po celé dva dny připraven bohatý program inspirovaný létem a švédskou kulturou. Midsommar, nebo-li svátek letního slunovratu se slaví v mnoha zemích po celém světě. Nejpopulárnější je ovšem ve Švédsku, kde se těší velké oblibě, srovnatelné s Vánocemi. Jde o slavnost léta, ale také jídla, pití a zábavy. Připravují se tradiční pokrmy a dodržují tradiční zvyky, jako je tanec okolo májky, pletení věnců či hraní původních a typicky skandinávských her. Společná zábava podporuje pospolitost, rodinnou soudržnost a přátelství.

midsommar brno 1625

Svátek Midsommar si pravidelně v České republice připomínají nákupní centra Avion shopping park a to především v souvislosti se svým skandinávským původem. Také letos oslaví nejtypičtější švédský svátek brněnský Avion, který si připravil pro všechny své zákazníky bohatý program. Ve dnech 25. a 26. června si návštěvníci centra užijí například květinovou dílnu, hudební vystoupení plná švédských národních písní, ochutnávku švédských jídel či možnost vyzkoušet si švédskou národní hru Kubb. Jako dárek dostanou návštěvníci pozornost v podobě čerstvých jahod.

Během víkendu se malí i velcí dozvědí něco o původu svátku a dostanou možnost zúčastnit se celé řady kvízů a soutěží.

Program oslav svátku Midsommar je v brněnském Avionu určen pro celou rodinu. Více se o něm dozvíte na www.brno.avion.cz.


Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...

prehled_vinotek_v_Brne3-FIN

Přihlášení k odběru měsíčníku Šalina v PDF