Netradiční Noc kostelů v Otevřené zahradě

Brno, 8. června 2016 – Letos se kostely po celé republice otevřou všem návštěvníkům v pátek 10. června. K této akci se připojuje i místo pravidelných bohoslužeb společenství Na cestě na Údolní 33. Program bude probíhat pod širým nebem v rozkvetlé zahradě pod Špilberkem. Vloni se této akce zúčastnilo téměř 1 000 účastníků.

noc kostelu joyful noise 1623

Pod kostelem si většinou představujeme historickou stavbu, dřevěné lavice, varhany a sochy svatých, ale členové společenství Na cestě Církve bratrské se každou neděli scházejí v moderním pasivním domě se zatravněnou střechou. Stavba je součástí Otevřené zahrady, kterou spravuje a zejména ekologickými aktivitami oživuje Nadace partnerství.

„Během Noci kostelů návštěvníci mohou využít komentované prohlídky unikátní zahrady s jejími naučnými stanovišti, seznámit se s činností našeho sboru, prohlédnout si výstavu Strom roku a poslechnout si moderní gospely v podání JOYFUL NO!SE. Pro děti jsme připravili oblíbené opékání špekáčků a tzv. vegetáčků, v provozu bude také venkovní kavárna“, upřesňuje koordinátor akce František Brückner.

Vystoupení urban-gospelových JOYFUL NO!SE bude návštěvníky provázet celým večerem. Začátek bloku je vždy v celou hodinu, tedy v 19, 20 a 21 hodin. „V Otevřené zahradě nezpíváme poprvé, její neformální prostředí nám vyhovuje, vystupujeme s energickou kapelou a to se do klasického kostela zrovna nehodí. Před měsícem jsme tu měli víkendovou akci, kdy se do zahrady sjeli účastníci z celé republiky a nacvičili jsme několik populárních písní v gospelové úpravě. Některé z nich budou i součástí našeho programu na Noci kostelů. Kromě současného gospelu tak návštěvníci uslyší třeba Sunny od Boney M nebo I still haven’t found od U2“, uvádí vedoucí sboru Viki Sklář.

Noc kostelů v Otevřené zahradě proběhne 10. června od 18 do 22 hodin, vstup je volný.


Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...