V Brně se v květnu do práce na kole najezdilo víc jak tři sta tisíc kilometrů

Brno, 8. června 2016 - Letošní ročník květnové kampaně Do práce na kole přinesl v Brně hned několik rekordních zápisů. Celkem osmnáct set brněnských účastníků a tři sta pětadvacet tisíc kilometrů, které brněnští soutěžící v květnu absolvovali na kole i pěšky, jsou v pětileté historii kampaně suverénně nejvyššími zápisy. „Oproti loňskému roku se najel téměř trojnásobek kilometrů, což potvrzuje obrovský nárůst zájmu o cyklistiku v Brně,“ vysvětluje Martin Gillár z Nadace Partnerství, která kampaň v Brně organizuje. Vyhlášení výsledků v jednotlivých kategoriích proběhne ve čtvrtek 9. června od 18.00 v Otevřené zahradě.

Do prace na kole 1623

Do kampaně se letos zapojilo kromě Brna dalších sedmadvacet měst z celé České republiky a téměř jedenáct tisíc účastníků, kteří mohli letos v rámci kampaně kromě jízdy na kole do práce i chodit či běhat. Hlavní podmínkou pro soutěžní tým bylo absolvovat minimálně dvě třetiny cest do práce na kole či pěšky. Ze 450 týmů, které se v Brně do soutěže přihlásily, zvládlo danou metu zdolat 190.

„Hlavním cílem kampaně je podporovat pravidelné využívání kola jako dopravního prostředku, proto v hlavních kategoriích pro týmy i jednotlivé účastníky hodnotíme právě pravidelnost,“ popisuje Gillár. Z úspěšných týmů se hned patnáct vylosovaných během slavnostního vyhlášení může ve čtvrtek těšit na zajímavé ceny v čele s hlavní cenou soutěže – městským kolem od Cyklospecialit.

Odměňovat se bude i nejlepší návrh cykloopatření, vítěz v Zoner kreativní kategorii, vítězové v kategorii elegance a chybět nebude ani slavnostní vyhlášení letošního Cyklozaměstnavatele roku, o kterém rozhodli on-line sami účastníci kampaně. Cenu předá zástupce loňského vítěze a letošní hlavní partner kampaně firma FEI.

Letošní Cyklozaměstnavatel roku bude odtajněn ve čtvrtek.


Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...

prehled_vinotek_v_Brne3-FIN

Přihlášení k odběru měsíčníku Šalina v PDF