Kutilský titul Kábrman roku je opět ve hře

Brno, 17. října 2014 - V polovině září byl zahájen druhý ročník soutěže Kábrman roku a opět vyzývá všechny šikovné kutily a kutilky, aby změřili své síly. Princip soutěže zůstává zachován - stačí mít dobrý nápad, šikovné ruce a přihlásit svůj projekt na stránkách www.kabrman.cz.

kabrman roku 2014

Výhru v podobě zajímavých nástrojů od firmy Nářadí Veselý, která celou soutěž pořádá, si odnese ten, kdo získá od veřejnosti nejvíce hlasů. Hlasy mohou soutěžící sbírat až do konce dubna 2015.

kabrman schodyV loňském roce se přihlásilo do soutěže 68 projektů. Vítězem se stal mladý kutil se svou komodou pro přítelkyni, kterou chtěl překvapit. Vizí celé soutěže je myšlenka, že lidská tvořivost a zručnost dohromady mají u nás stále své stoupence a lidi stále rádi něco kutí. Motivace bývá různá, někdy je to čistě praktická otázka poměru kvality a ceny, kdy investicí je především vlastní um a čas, který trumfne kvalitu a cenu v obchodě.

Ukázkou tohoto přístupu je druhý vítězný projekt, kde se soutěžící nespokojil s nabídkou firem a interiérové schodiště z ocele a masivu si vyrobil doma sám. Ovšem často se setkáme spíše s motivací více emoční, vyrobit někomu něco pro radost, překvapit, být u toho od začátku. Třetím vítězným projektem byla smrková postel, kde si autor zašel do lesa, pokácel strom, počkal si rok na jeho vyschnutí a nakonec z něj stloukl postel. A co rozhodně sdílí všichni kutilové? Radost z vlastního výtvoru.

Tento ročník bude navíc obohacen ještě okénkem do minulosti, kde se kutilové mohou inspirovat, jak tvořili naši předci, s jakými nástroji pracovali a jaké používali techniky. Pro více novinek sledujte náš Facebook.


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...

prehled_vinotek_v_Brne3-FIN

Přihlášení k odběru měsíčníku Šalina v PDF