Brněnské psí dny ukáží, jak si život se psem doopravdy užít

Brno, 12. července 2012 – Fotbalové hřiště vedle pavilonu Anthropos bude od pátku do neděle patřit psům a jejich páníčkům. V rámci druhého ročníku Brněnských psích dnů zde poměří své dovednosti v oblíbených psích sportech jako jsou dogfrisbee, agility, nebo trick dogging. Jedna z největších akcí svého typu v České republice láká diváky také na doprovodný program, včetně seminářů o správné výchově čtyřnohých mazlíčků, ukázek práce se psem či soutěží.

dogfrisbee

„Chceme všem ukázat, že pes není pouze na hlídání nebo jako domácí mazlíček, ale že se sním dá dělat mnoho zajímavého a život s ním může být velká zábava," říká o Brněnských psích dnech organizátorka Lucie Seďová. Právě ona stála společně s Martinem Kostkou u zrodu nápadu uspořádat na jednom místě více závodů v psích sportech. „Dětem i dospělým bychom rádi představili, co všechno takový pes potřebuje, jak se k němu správně chovat a co všechno se dá se psem dělat," dodává Seďová.

Po oba dny budou probíhat soutěže v dogfrisbee a agility. V sobotu se uskuteční voříškiáda a trick dogging (předvádění triků se psy), v neděli diváci uvidí disciplínu flyball. Brněnské psí dny vyvrcholí v neděli odpoledne, na které jsou naplánována finále soutěží. Kromě toho budou moci diváci navštívit semináře například o výživě psů či ukázky psích sportů.

Vstup na akci je pro diváky zdarma a pro děti bude po celý víkend připraven speciálních program.

bpd_pruh

 

 

 

 

 

 

 

Brno má v pořádání velkých psích výstav na brněnském výstavišti či závodů v agility nebo dogfrisbee silnou tradici. Brněnské psí dny patří celkovým počtem týmů ve všech disciplínách k největším akcím svého druhu v ČR. Větší jsou letos jen mezinárodní výstavy a Mistrovství světa agility v Liberci. Akci pořádá KK VFU Brno.

foto: Jan Daniel


Komentáře 

 
0 #2 Jan Daniel 2012-07-15 21:40
Vyřízeno... autor se mi ozval bokem a nabídl mé fotky redakci, aniž by se mě zeptal.

-- záhada vyřešena. Klidně oba dva mé komentáře odstraňte.
 
 
0 #1 Jan Daniel 2012-07-15 21:22
Dobrý den,

můžu se Vás optat, od koho jste získali povolení k publikaci mých fotografií?

(Ano, ode mě to nebylo. Autora neuvádíte a rozhodně jste neměli snahu si vlastnictví fotografií ověřit. O změnšení a úpravě fotek ani nemluvím)

Díky
 

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...