Do Brna se na exhibici sjedou Kung Fu školy z celé republiky

Brno, 23. února 2012 – V neděli 26. února do Brna přijedou Kung Fu školy z celé České republiky, aby na akci Exhibice čínských bojových umění divákům předvedly své dovednosti. Zvláštním hostem akce, která se od 17:00 hodin uskuteční ve sportovní hale Sokola Brno na ulici Kounicova, bude velmistr Lam Chun Sing z Hong Kongu. Návštěvníci akce uvidí kompletní tréninkový program s komentářem, trénink se zbraněmi, tréninkové drily s pomůckami, specifická posilovací a otužovací cvičení, plnokontaktní boj (sanda/ sanshou) či sebeobranné kombinace.

bojove_umeni

Na exhibici budou k vidění různé druhy Shaolinského Kung Fu, severní i jižní tradiční styly, moderní Wu Shu i Tai Ji. Akce se koná na počest návštěvy velmistra Lam Chun Singa, který opět po roce navštíví svou brněnskou Kung Fu školu. Ta v Brně funguje od roku 2005 a u příležitosti návštěvy velmistra pořádá kromě exhibice i tréninkové semináře pro cvičence z celé České republiky. 

Kung fu je tradiční čínské cvičení pro zdraví a sebeobranu s mnoha set letou tradicí. Existují desítky různých stylů a linií. Brněnská škola se zaměřuje na styl Hung Gar (Hung Kuen) pocházející z jižní Číny. Cvičenci zde trénují pod vedením rodiny Lam z Hong Kongu, kde se toto bojové umění předává již několik generací z otce na syna.

foto: Lam Ga Hung Kuen Brno


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...