V Brně byli korunováni nejlepší hráči počítačových her

Brno, 6. ledna 2011 - Třetí prosincovou sobotu proběhlo v Brně další pokračování herní show s názvem ASUS FINALS. Do moravské metropole zamířili na vyvrcholení nejdotovanější české soutěže v PC hrách hned čtyři nejlepší hráči populární strategie StarCraft 2 a legendární střílečky Quake Live, aby před zraky plného sálu s 300 diváky soupeřili o mistrovský titul a věcné ceny v celkové hodnotě 80 tisíc korun.

asus-brno

Kromě komentovaných zápasů s projekcí na plátno byl pro diváky tradičně připraven bohatý doprovodný program a soutěže. K vidění byl nejvýkonnější herní stroj ASUS ROG Tytan, na kterém běžely populární závody aut DIRT 3. Návštěvníci si mohli vyzkoušet i další herní novinky, včetně Call of Duty Modern Warfare 3 nebo Zaklínač 2 ve 3D. Střílelo se také proti člence nejlepšího dívčího Counter Strike týmu ASUS Ladies. K dalším lákadlům patřila  overclocking show, kde se borcům okolo Flankera podařilo pokořit pomocí tekutého dusíku frekvenci procesoru 7GHz. Nechyběl ani DJ či možnost zakoupit si trička s herní tematikou od eSubaWear.

Samotné zápasy nabídly atraktivní podívanou a nebyla nouze o napínavé momenty. Nadšené publikum vytvořilo společně s dvojicí komentátorů v zápasech opravdu bouřlivou kulisu, kterou bylo doposud možné sledovat pouze na zahraničních turnajích. Atmosféra byla skvělá a potvrdilo se, že profesionální hraní PC her se u nás stává stále populárnější zábavou. V průběhu finále diváci povzbuzovali své favority a odměňovali potleskem každou podařenou akci či dramatický moment.

Finálový duel Quake Live nabídl opakování z premiérové sezóny. Kryštof „Krysa“ Černý v něm dokázal svou dlouhotrvající dominanci, když nedal svému soupeři Lukášovi Chrtovi téměř žádnou šanci. Závěrečná bitva ve StarCraft 2 byla zlatým hřebem celé akce a přinesla souboj obhájce titulu Jana „Rikytana“ Kusáka proti Tomášovi „Harpnerovi“ Burštíkovi. Výhrou 3:1 si před domácím publikem vychutnal radost z vítězství Rikytan, který si stejně jako Krysa odnesl špičkový herní notebook ASUS G74SX.

(red). foto: ASUS


Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...