K levhartovi z brněnské zoo přibude samice

Brno, 20. července 2011 (MEDIAFAX) - Pětiletý samec levharta cejlonského má v brněnské zoo nový výběh. Chovatelé zvíře přestěhovali kvůli komfortu pro levharta i pro tygry, kteří měli výběh hned vedle, informují ve středu webové stránky brněnské zoo.

levhart

Zrekonstruovaný výběh pro levharta se nově nachází vedle správní budovy.

Stránky také informují o tom, že vedení zoo plánuje v brzké době pořídit k levhartovi samici. Jak již v květnu informovala agentura Mediafax, poslední samici levhart zakousl při pokusu o páření. "Jakmile jsme zvířata připustili k sobě, samec okamžitě samici napadl a zakousl ji. Samice byla okamžitě mrtvá a jejímu úmrtí se nedalo zabránit. Vzhledem k ochraně života a zdraví personálu není možné mezi šelmy vstupovat," řekla dříve Mediafaxu k úhynu samice Lucie Kapounová ze Zoo Brno.

Podle ní samce od jeho protějšku neodtrhl ani varovný výstřel nebo kropení vodou.

Server uvádí, že levharti jsou samotářští a společnost druhého pohlaví vyhledávají pouze v období námluv.

Lenka Horáková

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...