Mladé 2021 – první vína letošního ročníku v prodeji

Lednice, 14. října 2021 – Vinaři z Annovino Lednice připravili první letošní vína s předstihem. Ve středu 13. října se stočila a míří za svými zákazníky do celé České republiky. Umožňuje to moderní technologie vinařství.

ANNOVINO Mladé 600x400


Milovníci moravských vín nemusejí čekat ještě několik týdnů na Svatomartinská vína.

„Letošní rok pro nás nebyl z hlediska počasí ideální, ale i tak se můžeme těšit na další unikátní ročník, je to rok návratu ke klasickému výrazu moravských vín, vína budou svěží, ovocitá a se živou kyselinou. Pro naše zákazníky máme ovocnou Mullerku ve spojení s výraznou Chardonkou a voňavý Muškát moravský“ sdělil ing. Roman Žďárský, jednatel Annovino Lednice.

ANNOVINO Mladé 400x600

Vinařství je zhruba ve 2/3 vinobraní, na vinohradech ještě dozrávají například hrozny Pálavy či Ryzlinku vlašského. Hrozny mají letos i díky příznivému počasí v září a říjnu lepší kvalitu než v loňském roce. Ta loňská získala v soutěžích v 6 šaržích velkou zlatou medaili a dalších 26 šarží vín zlatou medaili na prestižních výstavách doma i v zahraničí. Kvalita vína by měla být i díky technologii řízeného kvašení a individuálnímu přístupu k jednotlivým šaržím hroznů a vína na kvalitativně ještě vyšší úrovni než loni a s převahou přívlastkových vín.

"Mladé" je ochranná známka společnosti Annovino Lednice a představuje první vína nového ročníku, elegantní, svěží, hravá a na rozdíl od Svatomartinských vín mohou být polosuchá, proto jsou zákazníky tak oblíbená.

ANNOVINO Mladé 600x400 2

Annovino Lednice

Rodinné vinařství se sídlem v Lednici celoročně otevřené všem milovníkům vína a Lednicko-valtického areálu. Zpracovává hrozny z unikátního terroir s vápencovým podložím tvořeným zkamenělinami prehistorických moří. Vína jsou šťavnatá ovocitá a s příjemnou mineralitou, oceňovaná na četných tuzemských i zahraničních soutěžích. Vinařství s titulem Champion TOP Vinařský cíl České republiky zve k prohlídkám, ochutnávkám a piknikům v nádherném prostředí areálu vinařství se stylovou pergolou a zahradou Amonit, přístavem na romantické Zámecké Dyji a Stellplatzem pro karavany.

Originální budova vinařství nese Český rekord. Je totiž největší stavbou postavenou ze zkamenělin mušličkového vápence z pradávných moří. Část těchto kamenů pochází přímo z vinohradů. Dalším českým rekordem je stylový nábytek ze dřeva starých sudů. Raritou jsou tzv. Ledničtí dřevění koníci – pro radost malých i velkých návštěvníků. Ve vinotéce naleznete také vinařskou expozici a sbírku zkamenělin, která vznikla ve spolupráci s regionálním muzeem Mikulov.


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...