Vinaři si ze soutěže MUNDUS VINI v Německu odváží řadu zlatých

Brno, 11. října 2021 - Ani v pracovně nejnabitějších podzimním období nezapomínají moravští a čeští vinaři na prezentaci svých vín na mezinárodních soutěžích. Z 29. ročníku jedné z nejpřísněji hodnocených světových vinařských soutěží MUNDUS VINI v Německu si naši vinaři odvážejí krásných 23 medailí.

vino sklenicka nalevani

Nejúspěšnějším se stalo B\V Vinařství z moravských Milotic, které utržilo hned 7 zlatých a 3 stříbrné medaile a navázalo na svůj loňský úspěch. Zadařilo se také vinařstvím Štěpán Maňák a VÍNO Mikulov, které shodně obdržela 2 zlaté a 2 stříbrné medaile. Z celkového počtu 23 medailí je 14 zlatých a 9 stříbrných.

„Soutěže vín v našem sousedství, tedy s nejvyšším zastoupením vín a vinařských stylů typických právě pro náš středoevropských region, často právě ve srovnání s našimi nejbližšími konkurenty nejlépe vypovídají o reálné kvalitě moravského a českého vinařství. Nám se zde tradičně velmi daří, a dáváme tak světu pravidelně vědět, že vína z Moravy a Čech jsou něčím skutečně exkluzivním,“ komentuje výsledek Pavel Krška, ředitel Národního vinařského centra.

Na 120 vinařských odborníků chutnalo a hodnotilo v německém Neustadt an der Weinstrasse v rámci 29. ročníku soutěže více než 4 500 vín z 35 vinařských zemí světa.


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...