Začíná sezóna výletů Krajem vína po Moravských vinařských stezkách

Brno, 9. července 2021 – Po odkladech způsobených opatřeními proti šíření pandemie se konečně opět rozjela sezóna cyklo a pěších výletů Krajem vína po Moravských vinařských stezkách. Návštěvníci se díky nim dostanou do různých koutů jižní Moravy a na výletě svěžími vinohrady i malebnými sklepními uličkami poznají místní kulturu a folklor. Celý seriál akcí koordinuje Partnerství, o.p.s., která také 5 z celkových 11 výletů přímo organizuje. Prvním z nich bude o víkendu 17. července Letní putování po vinařských stezkách Mikulovska.

krajem vina cyklovylet

„Na výlet mohou vyrazit jak cyklisté, tak i pěší. Připravujeme tři trasy různých délek a obtížností, na všech návštěvníci najdou řadu zastávek na zajímavých místech,“ říká organizátorka akce Dominika Bäuchelová z Partnerství, o.p.s. Cyklisté se projedou nádherným Lednicko-valtickým areálem a zastaví se například u Chrámu Tří Grácií nebo loveckého zámečku Rendez-vous. Pěší turisté si zase vyšlápnou na vyhlídku Kozí hrádek s výhledem na Mikulov.

Startovní místo je pro všechny stejné – začíná se ve venkovním areálu Gymnázia a střední odborné školy Mikulov v sobotu 17. července od 9 do 11 hodin. Návštěvníci zde získají startovní balíček s cyklopasem a mapou tras. „Všechny trasy jsou značené i přímo v terénu barevnými směrovkami, takže se nikdo nemusí obávat, že by zabloudil,“ ujišťuje Dominika Bäuchelová. Na jednotlivých zastávkách pak účastníci sbírají razítka do cyklopasu, který v cíli mohou odevzdat do slosování o ceny – například víno místních vinařů nebo voucher na ubytování v penzionu s certifikací Cyklisté vítáni.

Partnerství, o.p.s. rovněž reaguje na tornádo, které prakticky srovnalo se zemí velkou část několika obcí na Břeclavsku a Hodonínsku. „Zpráva o pohromě nás samozřejmě zasáhla, jako ostatně všechny. Proto jsme se rozhodli věnovat část peněz z prodaných startovních balíčků a přispět tak k obnově zničených obcí,“ říkají organizátoři, kteří v rámci projektu Moravských vinařských stezek dlouhodobě spolupracují s obcemi i vinaři na jižní Moravě – včetně těch, které tornádo zasáhlo nejvíce.

Startovní balíčky mohou návštěvníci kupovat online v předprodeji na e-shopu nebo v den akce přímo na místě.


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...