Šampionem soutěže Vinum Juvenale se stalo rulandské bílé

Brno, 7. března 2019 – V Brně byly ve středu 6. března vyhlášeny výsledky mezinárodní soutěže mladých vín Vinum Juvenale 2018. Šampionem soutěže se stalo Rulandské bílé pozdní sběr z vinařství Moravíno z Valtic. Vítěze vybírala porota složená z 97 odborníků z 648 vzorků vín z loňské sklizně.

vinum juvenale brno 2018

Soutěže se účastnila vína z České republiky a ze Slovenska. Vinařství Moravíno z Valtic získalo kromě hlavní ceny také cenu hejtmana Jihomoravského kraje za nejlépe hodnocenou kolekci vín. Nejlépe hodnoceným růžovým vínem bylo Svatovavřinecké rosé pozdní sběr z Vinařství Spielberg Archlebov, nejlépe hodnoceným červeným Cabernet Moravia pozdní sběr z vinařství Réva Rakvice. Nejlepším zahraničním vínem bylo Müller Thurgau akostné z vinařství Víno-Masaryk ze slovenské Skalice.

S vyhlášením nejlepších mladých vín se pojí i soutěž o Královnu vín České republiky, které se účastní dívky a ženy z vinařských rodin ve věku od 17 do 25 let. Kromě osobního šarmu musí prokázat před odbornou porotou také teoretické znalosti z vinohradnictví a vinařství a musí umět při degustaci rozeznat tři charakteristické odrůdy. Z deseti finalistek porota vyhlásila vítězkou Annu Hrodkovou z Vinařství Baloun Velké Pavlovice

Vinum Juvenale je jednou z prvních soutěží v roce, která pomáhá rozpoznat kvalitu vín posledního ročníku. Soutěž patří k největším vinařským akcím v zemi. O titul šampiona mladých vín každoročně soutěží několik set vzorků vín z Moravy, Čech, Slovenska a dalších evropských zemí.

Foto: KrÚ JMK


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...