Kam za vínem na jižní Moravě od 17. do 20. ledna?

Brno, 12. ledna 2019 – Zimní otevřené sklepy, Turné krále vín nebo Festival krajových specialit, regionálních potravin a vína. I takové akce věnované vínu se ve dnech 17. až 20. ledna uskuteční na jižní Moravě. Stavíte se na některé z nich?

vino sud barrel wine

17. ledna

  • Brno, Moravská banka vín: Turné Krále vín, seriál 30 řízených degustací 15 nejlepších vín soutěže KRÁL VÍN České republiky, včetně Championa a vítězů jednotlivých soutěžních kategorií, probíhá ve vinotékách a partnerských společnostech napříč celou Českou republikou. Ve čtvrtek 17. ledna zamíří tato unikátní degustace do Moravské banky vín v Brně. Tato degustace umožní milovníkům vína zcela jedinečnou možnost ochutnat aktuálně nejlepší vína České republiky, a to v klidu, beze spěchu a pod odborným vedením Branko Černého. Součástí degustace je občerstvení a během večera bude vylosováno 5 vítězů, kteří získají tištěnou knihu Král vín ČR 2018.

17.–20. ledna

  • Brno, Výstaviště Brno, pavilon P: RegFoodFest, Festival krajových specialit, regionálních potravin a vína probíhá v týdnu od 17 do 20. ledna při veletrhu GO a Regiontour 2019 na Výstavišti v Brně.

18.–20. ledna

  • Zaječí, Vinařství U Kapličky: Francouzské speciality s archivními víny proběhnou o víkendu 18.–20. ledna ve Vinařství U Kapličky v Zaječí. Tato akce nabídne nezapomenutelný gurmánský zážitek v podobě francouzských specialit snoubených s tuzemskými archivními víny. Pro bližší informace sledujte stránky společnosti.

19. ledna

  • Hustopeče, Wine Wellness Hotel Amande: Královský košt proběhne v sobotu 19. ledna ve Wine Wellness Hotelu Amande v Hustopečích. Hosté zde mohou ochutnat medailová vína z největšího vinařského projektu v ČR. Chybět nebude ani Champion a vítězové jednotlivých kategorií. Formou koštu zde budou prezentována opravdu ta nejlepší vína aktuální nabídky českých vinařů. Velká pultová degustace nabídne 300 nejlepších vín soutěže Král vín České republiky. Připraven je i zajímavý doprovodný program, jako je snoubení skvělé plantážní čokolády z Čokoládovny Fikar s vybranými moravskými víny a nově prodej vybraných vín, sommelierských potřeb, winelád a mnoho dalšího.
  • Moutnice, orlovna: Jedenáctý ročník vinařského krojového plesu, proběhne v sobotu 19. ledna v orlovně v Moutnici. Hosté se mohou těšit na chutné občerstvení, pestrou nabídku vín moutnických vinařů, dobrou dechovku i bohatou tombolu.
  • Nový Šaldorf-Sedlešovice, vinné sklepy Nového Šaldorfa: Zimní otevřené sklepy a kopání písku spojené s ochutnávkou vín v otevřených vinných sklepech Nového Šaldorfa mohou zájemci navštívit v sobotu 19. ledna od 10 hodin. Místní vinaři pro své hosty připravily procházky sklepními uličkami s živou hudbou a ochutnávkami. Tradičně proběhne také celodenní recesistická dobrovolná soutěž družstev v kopání písku v chodbách vinného sklepa a program završí večerní taneční zábava s živou hudbou, občerstvením a vínem šaldorfských vinařů, která proběhne v Obecním sále.

Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...