Víno z blízka na Špilberku se zaměří na nabídku malých vinařů

Brno, 7. listopadu 2018 – Menší vinařství, která lidé v supermarketech nenajdou, unikátní prostory s expozicemi a možnost on-line zakoupit vybraná vína. To jsou tři lákadla akce Víno z blízka na Špilberku, která se koná na hradě už podruhé. Degustace sta vzorků vín se uskuteční v sobotu 1. prosince.

vino z blizka na spilberku 2018

„Vinaře jsme pečlivě vybírali jako zástupce všech čtyř moravských vinařských podoblastí a také jako představitele různých stylů a třeba i protikladných přístupů k vinaření. Do Brna tedy přijedou jak zástupci tradičních vinařských podniků, třeba Sedlecká vína, tak i nová vinařství jako je rodinné vinařství Tomáše Vicana. Zastoupení tu budou mít i maličká vinařství, která však rozhodně stojí za poznání. Například Partilia z Chvalovic, které si založili dva kamarádi a víno vyrábí s láskou tak, jako by je dělali pro nejlepší přátele. Všech 13 vinařství si ale zaslouží pozornost,“ říká organizátor akce Juraj Flamik z Nadace Partnerství.

Také letos budou mít návštěvníci možnost si víno, které jim zachutná, rovnou objednat. „Vína se opět budou prodávat on-line. Vylepšíme a zjednodušíme zejména výdej vín. Návštěvníci je zaplatí a odnesou si svůj nákup přímo ze Špilberku, nebudou muset objednávku vyzvedávat na jiném místě. Pro nakupující zajistíme i možnost příjezdu autem na hrad. Nebo jim větší objednávky dovezeme až domů, případně pošleme zásilkovou službou,“ dodává Flamik.

Návštěvníci se mohou těšit také na nové prostory Špilberku i na výstavy.„Podívají se například do hradního vinného sklepa, v rámci základní vstupenky si prohlédnou výstavu 1918 - co nám válka vzala a dala, s rozšířenou vstupenkou se dostanou i na výstavu Umění loutky a do všech stálých expozic,“ upozorňuje Flamik.

Základní vstupenka na degustaci vín stojí v předprodeji 550 korun. Ve vstupence je třináct žetonů, další bude možné dokoupit na místě. Jeden degustační žeton bude stát deset korun.Degustace vín a volný vstup na sedm stálých expozic a dvou aktuálních výstav hradu je pak možný se vstupenkou za 700 korun.


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...