Nejlepší vína Národní soutěže vín ochutnáte již o víkendu

Brno, 4. září 2018 – Hodnocení Národní soutěže vín na Moravě skončilo a teď o víkendu máte jedinečnou možnost ochutnat nejlepší vína hned ze tří vinařských podoblastí – o slovácké, mikulovské a znojemské. Spolu s nejlepšími víny z velkopavlovické vinařské podoblasti a oblasti Čechy, kde už výstavy proběhly, se tato vína ucházejí o titul a umístění v Salonu vín, expozice 100 nejlepších vín pro rok 2019 ve Valticích.

vino vinobrani vinomanie sklenicka

Degustační výstava 578 vín přihlášených do letošního ročníku Národní soutěže vín mikulovské vinařské podoblasti proběhne jako již tradičně během Pálavského vinobraní v Mikulově. To se letos koná od 7. do 9. září a vína naleznete na zámku v největším sálu. Chybět nebude ani Šampion Rulandské modré, výběr z hroznů 2015 z Vinařství Štěpán Maňák. Pro vstup vám poslouží platná vstupenka na vinobraní.

Hned 618 vín tentokrát ze slovácké podoblasti můžete ochutnat v sobotu 8. září od 14 hodin v Uherském Hradišti v rámci Putování Vinohradskou ulicí a Slováckých slavností vína a otevřených památek. Na akci se představí rozsáhlý vzorek slováckých vín včetně Šampiona Pinot Gris 2017, výběr z hroznů z Vinné sklepy Skalák. Celou výstavou provází cimbálová muzika Litera a CM Radima Snopka, zpěvem a tancem folklórní soubor Míkovjan.

Výstava vín přihlášených do znojemské nominační soutěže proběhne v klášteře Dominikánů v ulici Dolní Česká ve Znojmě a nabídne rekordních 358 bílých, červených a růžových vín. Expozice se koná v sobotu 8. září od 10:00 do 20:00 hodin a vstup bude zdarma. Degustace pak bude probíhat formou placených bločků a těšit se samozřejmě můžete i na Šampiona Veltlínské zelené 2017 VOC Znojmo z Vinné sklepy Lechovice.


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...