Nejlepším vínem Mikulovska se stalo Rulandské modré od Maňáka

Brno, 28. srpna 2018 – Národní soutěž vín má dalšího vítěze. V kole mikulovské vinařské podoblasti se šampionem stalo Rulandské modré, výběr z hroznů 2015 z Vinařství Štěpán Maňák. 

rulandske modre manak

„U našeho Rulandského modrého z ročníku 2015 ve výběru z hroznů se ukazuje, o jak výjimečný šlo ročník pro červená vína na jižní Moravě. Víno zaujme svou tradiční charakteristickou kombinací švestek a povidel s tmavou čokoládou. Chuť je elegantní a mnohovrstvá díky dlouhému zraní na dubových sudech. Víno má velký potenciál při dalším zrání na láhvi,“ pověděl o vítězném víně Karel Novotný, enolog Vinařství Štěpán Maňák.

Do soutěže bylo přihlášeno celkem 578 vín. Z toho získalo 23 vín velké zlaté, 155 vín zlaté, 7 vín stříbrné medaile. Do celostátního kola Salonu vín – národní soutěže vín postoupilo z mikulovské vinařské podoblasti 530 vín. Nominovaná vína budou spolu s postupujícími ze slovácké, velkopavlovické a znojemské vinařské podoblasti, reprezentující vinařskou oblast Morava, a vinařské oblasti Čechy soutěžit o postup do finále a o titul absolutního Šampiona a umístění v Salonu vín ČR, celoroční degustační expozici vín ve Valticích.


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...