První degustace v Otevřené zahradě představila vinaře Hustopečska

Brno, 25. 5. 2018 – Letní degustace v Otevřené zahradě včera představila vinaře z Hustopečska. Začal tak 6. ročník seriálu zahradních ochutnávek vín v Brně – Festival Víno z blízka. Svá vína nabídlo 9 vinařství z Hustopečí, Kurdějova, Starovic, Velkých Němčic, Nikolčic a Popic.

Víno z blízka 07 600x400

Festival Víno z blízka má svoji letní i zimní podobu. Letní varianta je pestřejší, probíhá po několik večerů celé léto. První z nich patřil vinařům z Hustopečska. Příjemný podvečer uprostřed Otevřené zahrady na svahu hradu Špilberka si nenechalo ujít na 180 milovníků vína. Hned 9 vinařských domů na svých stanovištích v zahradě představilo na 70 převážně bílých vín. Převládaly typické odrůdy, jako jsou Ryzlink rýnský, Sauvignon, Tramín či Pálava.

Víno z blízka léto 2018 – Vinaři Hustopečska

  • Rodinné vinařství U Samsonů
  • Sonberk
  • Vinařství Aurora
  • Vinařství Klobása
  • Vinařství Sedláček Kurdějov
  • Vinařství Starý vrch
  • Vinařství u Harmáčků
  • Vinařství U Vrbů
  • Vinařství Vrátil

Všichni vinaři nabídli kvalitní vína mnohdy i starších ročníků. Mezi všemi určitě vyčnívalo Vinařství Vrátil hlavně se svými bílými víny. Konzistentní kvalitu už nějaký čas prokazují vína pana Vlastimila Klobásy, prvotřídní ukázku včetně "salónového" vína si připravilo vinařství Sonberk. Také u dalších vinařů bylo ale co objevovat.

Degustační stoly byly rozmístěny ve všech zákoutích kvetoucí Otevřené zahrady, kterou si tak účastníci mohli projít a prozkoumat se skleničkou v ruce, což dává degustaci další mimořádný rozměr. Samotný festival začal vernisáží výstavy plakátů k vinařským akcím pořádající Nadace Partnerství. Večer doprovázela živá swingová hudba zpěvačky Pavly Roof a pianisty Otakara Holce. Lehké a čerstvé občerstvení na místě zajistilo Bistro Otevřená zahrada.


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...