Naši vinaři přivážejí z Hongkongu hlavní cenu a 18 medailí

Brno, 10. listopadu 2017 – Na 9. ročníku soutěže Hong Kong International Wine & Spirit Competition uspělo 18 moravských a českých vín. Největší úspěch sklidil Ryzlink rýnský 2008, pozdní sběr z vinařství Marcus, který získal zlatou medaili a zároveň jedno z hlavních ocenění („Trophy“) za nejlepší víno východní Evropy. Účast vín z České republiky finančně podpořil Vinařský fond.

vino lahve zatisi

V konkurenci vín z celého světa moravští a čeští vinaři získali 1 zlatou, 5 stříbrných a 12 bronzových medailí. Velmi se dařilo našim šumivým vínům Bohemia Sekt s.r.o, která získala 2 stříbrné a 2 bronzové medaile. Dále také odrůdám jako je Ryzlink rýnský a Ryzlink vlašský, které získaly 7 medailí (1 zlatou, 3 stříbrné a 3 bronzové).

„Asie již dávno není z hlediska vinařství jen exotickou destinací. Jak roste životní úroveň místních obyvatel, kteří začínají mohutně nakupovat západní zboží, tak roste atraktivita asijských zemí také z obchodního hlediska. Stejně tak vzniklo v Asii několik prestižních soutěží vín, které se řadí ke k nejlepší světové úrovni,“ komentoval další pozitivní rozměr úspěchu na Hong Kong International Wine & Spirit Competition Pavel Krška z Národního vinařského centra, které účast našich vín organizačně zajišťovalo.

Tento 9. ročník prestižní soutěže probíhal pod záštitou nejvlivnějších osob z asijského a mezinárodního vinařského průmyslu. Členy odborné poroty byli 4 Masters of Wine z Japonska, Singapuru, Indie a Hong Kongu a další odborníci z řad someliérů či dovozců.


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...