Moravští vinaři z aliance V8 se prezentovali na veletrhu v Amsterdamu

Mikulov, 17. 1. 2013 – Návštěvníci největšího vinařského veletrhu zemí Beneluxu Wine Professional, který se uskutečnil v Amsterdamu, měli začátkem ledna možnost ochutnat také více než tři desítky moravských vín. Na akci, která je určena výhradně odborné veřejnosti, se představili vinaři z aliance V8, tedy Vinařství Volařík, Kolby, Sonberk, Nové vinařství, Víno Marcinčák a také vinařství Reisten, Bohemia Sekt a Vinofol. Účast našich vinařů podpořil Vinařský fond ČR, informovala Markéta Sojková z Vinařství Volařík.

volarik amsterdam

„Návštěvnost expozice vinařů České republiky byla v porovnání s minulým rokem, kdy jsme se zde prezentovali poprvé, asi trojnásobná. Mnoho návštěvníků již přišlo cíleně ochutnat moravská vína a také zájem místních importérů o navázání spolupráce byl výrazně vyšší," pochvaloval si účast na veletrhu Martin Procházka, obchodní manager Vinařství Volařík. „Největší zájem byl o vína suchá či maximálně polosuchá, do 10 g zbytkového cukru," přiblížil zahraniční poptávku Procházka.

Účast na veletrhu je otevřená každoročně pro všechny vinaře, vína z České republiky jsou prezentována ve volné degustační zóně.

Aliance vinařů V8 vznikla v roce 2006 s cílem podpořit výrobu a propagaci vysoce kvalitních moravských vín. Členy V8 jsou v současné době Vinařství Kolby, Víno Marcinčák, Nové Vinařství, vinařství Sonberk a Vinařství Volařík, kteří dohromady hospodaří na necelých 400 hektarech jihomoravských vinic. Všichni členové V8 dodržují velmi přísná pravidla výroby vín s cílem produkovat pouze mimořádně kvalitní a nadprůměrná vína.

(red), foto: Prezentace českých vinařů na veletrhu Wine Professional 2013, archiv Vinařství Volařík


Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...