Mladí brněnští rychlostní kanoisté získali zlaté medaile na mistrovství republiky

Brno, 2. srpna 2021 – Zlato v deblkánoi a dohromady osm medailí získali na Mistrovství České republiky mladí závodníci z klubu Lodní sporty Brno. Nejdůležitější závod domácí scény rychlostní kanoistiky mládeže i dospělých se uskutečnil tradičně na umělém kanále v Račicích od 29. července do 1. srpna.

Lukas Filip a Patrik Janecek

Vrcholem letošního mistrovství byl pro brněnský klub nedělní závod žáků K2 na 500 metrů, kde se sešlo padesát posádek z celé České republiky. Závodníci Canoe & Kayak Clubu Lodních sportů Brno Lukáš Filip a Patrik Janeček, po vítězných jízdách v rozjížďce a semifinále, vyhráli i finálovou jízdu v čase 1:45,7 sec a získali titul Mistrů ČR v této kategorii.

Celkem získali závodníci Lodních sportů Brno na tomto šampionátu osm medailí. Nejúspěšnějšími závodníky byli Lukáš Filip se čtyřmi medailemi a Patrik Janeček, který získal dvě medaile.

Jejich výkony okomentovala hlavní trenérka Martina Mišíková: „Kluci dosahovali po celé mistrovství výborné výsledky. V nedělním závodě na deblu podali famózní výkon a vyhráli ve skvělém čase. Jsou příslibem pro brněnskou kanoistiku. Příští rok přejdou do dorostenecké kategorie a budou se tak moci poprat o reprezentační trikot a závod Olympijských nadějí. Čeká nás rok tvrdé práce!“

MCR zlato Lukas Filip patrik janecek


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...