V Besedním době nadchl diváky benefiční koncert Pavla Šporcla

V brněnském Besedním domě se ve čtvrtek 18. března pod záštitou primátora města Brna Romana Onderky konal benefiční koncert Pavla Šporcla, jenž pořádala Nadace Rakovina věc veřejná – Nadace pro výzkum rakoviny. Výtěžek z koncertu a dary od partnerů a sponzorů budou poukázány na konto nadace a použity na výzkum nových protinádorových léčiv. Průvodcem večera byl moderátor Jan Musil.

TOM_1928_1000_1.JPG

Ještě před samotným zahájením koncertu moderátor přivítal zástupce soutěže Eurobabička a rovněž finalistky uplynulých ročníků, přičemž oznámil vzájemnou spolupráci a podporu Nadace – rakovina věc veřejná a soutěže Eurobabička. Cílem této spolupráce je upozornit veřejnost, že prevenci a péči o své zdraví by neměly zanedbávat lidé v žádné věkové kategorii. Upozornil rovněž diváky na putovní výstavu Pavly Hodkové za podpory Jana Saudka, v jejímž rámci si mohou zájemci prostřednictvím www.piklio.com/vecverejna  zakoupit obraz a publikaci k výstavě a tím podpořit výzkum léčby rakoviny. Pak se již do posledního místa vyprodaným sálem Besedního domu rozezněly housle Pavla Šporcla, který zahrál skladby světoznámých hudebních skladatelů a vyjádřil svůj obdiv Paganinimu programem nazvaným Pocta Paganinimu.

Před ukončením slavnostního večera pak moderátor Honza Musil pozval na pódium MUDr. Mariána Hajdúcha, který návštěvníky seznámil s novým projektem, jemuž se v současné době věnuje Laboratoř experimentální medicíny při Dětské klinice FN v Olomouci. Projekt se týká akutní lymfatické leukémie a snahou výzkumného centra je najít geny, jež dokáží identifikovat, které léky jsou pro konkrétního pacienta nejvhodnější.

Celý večer byl završen předáním šeku z rukou primátor města Brna Romana Onderky s výtěžkem z koncertu a dary od sponzorů ve výši 148 010 Kč. Částka bude použita na výzkum nových protinádorových léčiv.


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...