Na festival Jeden svět vyjede filmová tramvaj

Brno, 26. února 2011 - Již v úterý 1. března, vyjíždí do ulic Brna speciální, galerijní, tramvaj festivalu dokumentárních filmů o lidských právech Jeden svět.  Festivalová šalina bude slavnostně vypuštěna do ulic města v 11:30 hodin před kostelem sv. Tomáše na Joštově ulici.

Jeden-svet

Odstartuje zahájení předprodeje vstupenek a přímo před kostelem u tramvaje, bude netradiční, fotogenickou, formou krátkého happeningu představen letošní slogan festivalu "Vaše energie je potřeba jinde".

Celý březen se budou moci obyvatelé a návštěvníci Brna svézt městem speciálním vozem festivalu – tzv. „filmovou šalinou“.  Uvnitř vozidla budou prostřednictvím fotografií prezentovány uváděné dokumentární filmy letošního ročníku a podrobnosti o jeho doprovodném programu.

„Letos jsme se rozhodli vytvořit oficiální festivalové vozidlo a nabídnout tak cestujícím brněnské městské hromadné dopravy netradiční svezení.  Vernisáž výstavy bude spojena s happeningem, kterým poprvé v historii festivalu v Brně  představíme festivalový slogan", doplňuje Kateřina Petrášová, koordinátorka festivalu Jeden svět v Brně.

Festival Jeden svět pořádá obecně prospěšná společnost Člověk v tísni už 13 let, v Brně se letos koná po 12-té. Festival bude zahájen 22. března v Divadle Husa na provázku v 18:30 hod.

Tiskové materiály budou k dispozici přímo u galerijní tramvaje. Setkání s novináři proběhne v úterý 1. března v 11.30 před kostelem sv. Tomáše na Joštově ulici. S ohledem na technické podmínky proběhne akce v čase 11:30 - 11:50.


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...