Muž předal strážníkům munici a odjel. Zasáhnout musel pyrotechnik

Brno, 18. února 2012 (MEDIAFAX) - Zásah pyrotechnika si vyžádali městští strážníci v Brně, kterým neznámý muž předal na ulici munici a odjel autem. V sobotu o tom informoval Jakub Ghan z brněnské městské policie. Případ se stal v posledních dnech v Horově ulici. "Strážníky zastavil při kontrolní činnosti asi padesátiletý muž. Vystoupil z auta a předal jim malý plastový červený předmět omotaný izolepou a řekl jim, že jej našel a nechce jej mít doma kvůli dětem. Potom naskočil do auta a zmizel," popsal Ghanem.

granat

Hlídka měla obavu, že by to mohl být cvičný granát nebo jiný druh munice. "Protože se policisté pohybovali v obydlené oblasti, s maximální opatrností přenesli předmět na volné prostranství. Lokalitu zamezili páskou a hlídali ji proti vstupu lidí, které by mohla potencionální výbušnina ohrozit," vysvětlil. Předmět si převzal pyrotechnik. "Zjistil, že je to vojenská munice, takzvaná výbuška. Ta se používá k imitaci výstřelu dělostřeleckých a raketových střel," dodal Ghanem.

Lenka Horáková

Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...