Brno-střed již potřetí umožní podnikatelům odklad platby nájemného

Brno, 2. února 2021 – Rada městské části Brno-střed schválila další odklad termínu splatnosti nájemného v nebytových prostorách, tentokrát za první tři měsíce roku do 30. června 2021. Vzhledem k vyhlášenému nouzovému stavu a krizovým opatřením vlády rada schválila další krok, vedoucí ke zmírnění jejich dopadů na nájemce nebytových prostor v domech svěřených městské části Brno-střed, a to s výjimkou parkovacích a garážových stání.

czk dvoustovky

Platbu nájemného za první tři měsíce letošního roku mohou odložit a provést nejpozději posledního června.

„Vládní kompenzace, které by měly našim nájemcům nebytových prostor pomoci překonat stávající nelehkou situaci, bohužel nabírají podle našeho názoru výrazný časový skluz. Proto se snažíme alespoň touto cestou brněnským podnikům a provozovnám ulevit. V roce 2020 jsme na nájemném odpustili více než 7,6 milionu korun a splatnost nájemného odkládali dvakrát,“ upřesnil Roman Kotěra, 3. místostarosta městské části Brno-střed, do jehož gesce patří nebytové prostory, rozpočet a financování.


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...