Brno-střed odkládá splatnost nájemného pro podnikatele

Brno, 26. října 2020 – Rada městské části Brno-střed opět schválila odklad termínu splatnosti nájemného u nebytových prostor, tedy například provozoven restaurací, obchodů a služeb v domech, které má ve správě. Rozhodnutím plošného odkladu plateb nájemného za provozovny rada reaguje na aktuální vládní opatření spojená s epidemiologickou situací týkající se koronaviru SARS CoV-2.

penize czk

Odklad se týká nájemného, které je splatné v měsících říjen až prosinec 2020, jeho zaplacení je možné odsunout až do 30. dubna 2021. Opatření by mělo pomoci překlenout případné akutní finanční problémy nájemců.

„Už na jaře jsme se snažili našim nájemcům pomoci, odložili jsme jim platbu nájemného splatného od března do srpna až na 31. prosince a odpouštíme jim velkou část nájemného. Nyní opatření s odkladem opakujeme, protože situace je opět vážná a my jim chceme pomoci,“ doplnil Ing. arch. Vojtěch Mencl, starosta městské části Brno-střed.

O odložení nájmu nebude třeba žádat, k posunutí splatnosti dojde plošně a automaticky. Změna splatnosti se nevztahuje na garážová a parkovací stání a zálohy na služby, ty musí být uhrazeny v řádném termínu. „Situaci budeme i nadále sledovat a budeme připravovat další kroky na pomoc nájemcům,“ doplnil Vojtěch Mencl.


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...