Pivovar Starobrno se opět otevře veřejnosti

Brno, 2. srpna 2011 - Den otevřených dveří v populárním brněnským pivovaru letos připadá na 3. září. Příznivci zlatavého moku se mohou těšit na bohatý hudební program, exkurzi po pivovaru nebo tematické soutěže. Vedle běžně dostupných starobrněnských piv budou moci návštěvníci ochutnat i osmnáctistupňový speciál.

08-pivo-250

Pivovar chce touto každoroční akcí odměnit věrné štamgasty a příznivce za jejich celoroční přízeň. „Vloni si cestu do našeho pivovaru i přes nevalné počasí našlo 11 000 návštěvníků. Předpokládáme, že letos toto číslo překonáme," říká Silvie Jacquesová ze společnosti Heineken, do jehož portfolia Starobrno patří.

Popolední naražení prvního sudu vrchním sládkem zahájí program, jehož součástí budou již tradičně hudební vystoupení, stánky s pochutinami či pivní soutěže. Návštěvníci se mohou těšit na kapely Čechomor, UDG, Sto zvířat, Wohnout nebo Divokej Bill. Program oživí i vystoupení aktérů pořadu Na stojáka Daniela Čecha, Karla Hynka a Lukáše Pavláska.

I na spodním pódiu bude pro návštěvníky připraven hudební program a soutěže. Nahoře u vchodové brány pivovaru bude stát zážitkový stan, kde si návštěvníci mohou zkusit zahrát na airguitar nebo zazpívat karaoke na píseň ze starobrněnské reklamy. Za odměnu dostanou fotku ze svého odvážného vystoupení.

Součástí Dne otevřených dveří budou i exkurze po pivovaru zdarma. „Kromě historie, tradice a procesu vaření piva se návštěvníci seznámí s jednou z nejmodernějších varen v Evropě a stáčecí linkou na vyfukování, plnění a balení maxilahví ze speciálního plastu," vysvětluje manažer exkurzní Josef Helebrant. Při exkurzích bude letos platit stejný režim jako loni. Návštěvníci se budou dovnitř pouštět ve skupinkách po deseti minutách.

Široká nabídka piv obsáhne celé portfolio starobrněnského pivovaru. Prodávat se bude kvasnicová třináctka, desetistupňové Tradiční, jedenáctistupňové Medium, dvanáctistupňový ležák i černé pivo. Fajnšmekři se mohou těšit na opravdovou lahůdku, která se běžně neprodává: osmnáctistupňový speciál. V nabídce dále bude Heineken, nealkoholické Fríí a limonády ZULU. K jídlu se budou prodávat klasické pochoutky k pivu.

(red)


Související články:

Komentáře 

 
0 #1 xy 2011-08-17 11:20
Slabá útěcha od Heinekenu za zavřené pivovary ve Znojmě, Kutné Hoře, Lounech.. :-((( Hlavní je masová produkce, o chuti takového "europiva" se již ani nedá hovořit. Smutné.
 

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...

Veletrhy, konference a semináře

<<  Březen 2020  >>
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
        1
  2  3  4  5  6  7  8
  9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Nejbližší akce
25.05. MINERÁLY BRNO 2024..
04.06. URBIS 2024..

prehled_vinotek_v_Brne3-FIN

Přihlášení k odběru měsíčníku Šalina v PDF