V soutěži Stavba Jihomoravského kraje uspělo několik brněnských staveb

Brno, 14. dubna 2011 (MEDIAFAX) - Ve středu proběhlo v Brně vyhlášení vítězů soutěže Stavba Jihomoravského kraje 2010. Vítězové, mezi nimiř nechyběli talentovaní studenti univerzit, byli vyhlášení v šesti stavebních kategoriích , uvedl regionální manažer kraje Zdeněk Kotol.

 

03-magnum-01

9. ročník soutěže Stavba Jihomoravského kraje 2010 byl vyhlášen Jihomoravským stavebním společenstvím (JmSS) při Svazu podnikatelů ve Stavebnictví v ČR pod záštitou Jihomoravského kraje.

 

"Soutěž měla šest kategorií podle typu dané stavby a v sedmé kategorii se ocenily stavby realizované stavební firmou se sídlem v Jihomoravském kraji, ovšem postavené mimo Jihomoravský kraj," vysvětlil Kotol, kromě postu regionálního manažera pro Jihomoravský kraj je rovněž členem představenstva JmSS.

Vítězem kategorie stavby občanské vybavenosti se stal brněnský víceúčelový objekt v proluce Orlí-Divadelní-Benešova.

Kategorii bytové stavby dominoval dům s pečovatelskou službou v brněnské městské části Komín.

"První místo ve třetí kategorii průmyslových a technologických staveb získala novostavba kliniky chorob prasat Veterinární a farmaceutické univerzity Brno," informoval Kotol.

Mezi dopravními, inženýrskými a vodohospodářskými stavbami triumfovala první část odstavného nádraží ČD Brno.

Nejúspěšnější v páté kategorii rekonstruovaných staveb a objektů byla rekonstrukce a dostavba krytého bazénu v kuřimském wellness centru.

Vítězem šesté kategorie vodohospodářských a ekologických staveb se stala kanalizace a čistička odpadních vod dobrovolného svazku obcí Šatavsko.

"V sedmé kategorii pro stavby jihomoravských firem mimo kraj jsme ocenili hlavní lůžkovou budovu pelhřimovské nemocnice, International school of Prague a obchodní a logistické centrum firmy Ptáček správa a. s., přičemž u těchto tří jsme neurčovali pořadí," dodal Kotol.

 

Lenka Horáková

Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...