Zrekonstruovaná Lesnická se otvírá i pro auta

Brno, 19. listopadu 2021 - Od 19. listopadu se do ulice Lesnické po bezmála roční uzavírce vrátí auta. Od druhé poloviny září tudy projíždí tramvajová doprava. Ulice prošla rozsáhlou rekonstrukcí vodovodu, kanalizace, tramvajové trati, obnovou povrchů i úpravou zeleně. Práce vyšly na 204 milionů korun.

silnice krumlov oprava asfalt

„Od konce září probíhaly na Lesnické dokončovací práce, které spočívaly zejména v úpravách chodníků, vjezdů a zelených pásů. Do ulice se vrátila městská hromadná doprava a nyní sem konečně můžeme pustit i auta, která Lesnickou neprojela od ledna letošního roku. Rekonstrukce zasáhla vedle vodovodu a kanalizace či tramvajové trati i do lipové aleje. Celkem 29 stromů prošlo asanací. Alej doplnilo 23 habrů obecných, 27 javorů babyk a 21 kusů popínavého přísavníků trojcípého,“ uvedla primátorka města Markéta Vaňková.

V druhé polovině září se na trať v Lesnické vrátily tramvaje. „Auta musela počkat na dokončení úprav povrchů a dopravního značení. V pondělí 22. listopadu se konečně dočkali i řidiči. Celková plocha rekonstruované vozovky činí 1 641 m2. Povrch je krytý tzv. tichým asfaltem, který snižuje hlučnost z dopravy. Změny k lepšímu se kromě řidičů dočkají i chodci, všechny chodníky v ulici jsou kompletně předlážděny. Vjezdy do přilehlých objektů včetně případných odstavných ploch u nemovitostí v ulici zůstávají zachovány. Nezměněný je i počet parkovacích míst,“ řekl radní pro oblast dopravy Petr Kratochvíl.

Během dnešního dne bude upraveno dopravní značení v ulici a vzápětí bude všem řidičům umožněn neomezený průjezd. Rekonstrukce ulice začala v lednu letošního roku. Práce vyšly na 204 321 339,26 Kč bez DPH.


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...