Biskup Cikrle bude na Petrově sloužit zádušní mši za Otto von Habsburga

Brno, 11. července 2011 (MEDIAFAX) - Bohoslužbu s prosbou za zemřelého Otto Habsburského bude ve čtvrtek sloužit v katedrále sv. Petra a Pavla brněnský biskup Vojtěch Cikrle. V pondělí to řekla mluvčí brněnského biskupství Martina Jandlová.

Petrov2_250

Otto Habsburský zemřel minulé pondělí v bavorském Pöckingu ve věku devadesáti osmi let. Byl synem posledního rakouského císaře, řadu let působil v evropské politice, aktivně publikoval.

Brněnský biskup Vojtěch Cikrle, který se zúčastní i sobotního rekviem ve Vídni, s Otto Habsburským se několikrát osobně setkal: "Vždy jsem cítil, že převyšuje ostatní ve své pokoře, pravdivosti, vzdělanosti, nadhledu. Setkání s ním pro mne bývala událostí," řekl Cikrle.

Zádušní mše za Ottu Habsburského začne v petrovské katedrále ve čtvrtek v 17.30.

Jiří Nováček

Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...