Město slíbilo 200 nových míst v mateřských školách

Brno, 10. května 2011 - K letošnímu začátku školního roku přibude v Brně dvě stě míst v mateřských školách, v následujících měsících, tedy v průběhu školního roku 2011/2012, pak dojde k dalšímu navýšení míst o 150.  Největším problémem pro rodiče při získávání místa pro své děti je dle zkušenosti nerovnoměrná poptávka a nabídka v jednotlivých mateřských školách.

 

Skolka

"Některé školy registrují nadměrný zájem, existují však mateřské školky, které mají volné kapacity, ale zase nemusí být v místě bydliště rodičů," uvedl Pavel Žára, tiskový mluvčí Magistrátu města Brna.

Předpokládané počty
Předpokládaný počet  dětí nastoupivší k 1. 9. 2011 do prvních tříd ZŠ je 3 395 žáků. Předpokládaný počet dětí ke stejnému datu v brněnských mateřských školách je 10 580, před deseti lety to bylo 8 869 dětí.

Z výše uvedeného vyplývá, že současná kapacita mateřských škol nám zabezpečí děti šestileté, pětileté a čtyřleté a cca 50 % tříletých.

Vývoj posledních deset let
V průběhu deseti let se stavebními úpravami a zvyšováním počtu dětí na třídu mateřských škol navýšil v městě Brně počet míst pro předškolní vzdělávání o 1 511. Z toho za poslední dva roky bylo vytvořeno 605 nových míst přebudováním a rekonstrukcí stávajících kapacit a  dalších 244 míst vzniklo zvýšením počtu dětí na třídu.

 


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...