VIDA! Bastlfest naučí pájet, stloukat, šít i programovat

Brno, 14. listopadu 2021 – O víkendu 20. a 21. listopadu se v brněnském zábavním vědeckém parku VIDA! uskuteční Bastlfest – festival kutilství pro celou rodinu. Akce spojuje tradici českého kutění s novými trendy a technologiemi, mezi návštěvníky je mimořádně oblíbená. „Dřív se k práci se dřevem nebo k pájení dostávaly děti snadno. Dnes je to něco výjimečného. Jsme rádi, že je to právě VIDA!, kde si něco takového mohou, často poprvé v životě, vyzkoušet,“ řekl k úspěchu akce Lukáš Richter, ředitel VIDA! science centra.

pajka pajeni bastleni

Bastlfest pořádá VIDA! už pošesté. Zájemci tu najdou šestnáct vystavovatelů, kteří dohromady nabídnou téměř tři desítky nejrůznějších aktivit. „Těšíme se, že u nás zaparkuje Polybus z Lužánek, což je dodávka upravená pro technické vzdělávání. Připravujeme však i další novinky. Kouzlit v IT vás naučí studentky ČVUT, které si říkají wITches. Také si rozeberete a zase složíte jízdní kolo nebo proniknete do umění origami,“ prozradil hlavní organizátor akce Šimon Benda a doplnil: „Dílen pro děti i dospělé bude celá řada. Přijďte si užít řezání, šroubování, stloukání ale i pájení, vyfukování skla, malování vitráží, 3D tisk, papírové modely nebo si sešijte vlastního plyšáka ze starých hraček.“

Bastlfest – festival kutilství si užijí děti i dospělí. Loni se vzhledem k epidemiologické situaci konal pouze online. Letos se vrací v plné síle. Kromě desítek vlastnoručně vyrobených drobností si z něj zájemci odnesou nezapomenutelné zážitky na společné tvoření.

Nejrůznější kutilské aktivity hrají důležitou roli v nabídce VIDA! i během roku. Kromě výukových programů pro školy je tu například prostor nazvaný Bastlírna, který je už čtyři roky součástí expozice.


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...