V botanické zahradě vystavují exotické kaktusy a sukulenty

Brno, 7. září 2019 – Sukulenty se v evoluci adaptovaly k nepravidelným srážkám a vyšším teplotám, tedy změnám, které lidstvo v současnosti začíná stále více pociťovat. Na tradiční výstavě sukulentů, kaktusů a jiných exotických rostlin, která potrvá do 13. září v Botanické zahradě Přírodovědecké fakulty Masarykovy univerzity, se návštěvníci mohou s těmito rostlinami a jejich strategiemi přežití blíže seznámit.

Pořadatelé představí zájemcům sukulentní rostliny z celého světa. "Letošní výstava je věnována stoletým výročím Přírodovědecké fakulty Masarykovy univerzity a Agronomické fakulty Mendelovy univerzity v Brně," uvedl Pavel Hanáček, vedoucí Ústavu biologie rostlin AF Mendelovy univerzity v Brně.

Návštěvníci uvidí sukulentní zástupce různých čeledí: pryšce, živé kameny, aloe, stapelie a další. Mohou se blíže seznámit také s vývojově mimořádným druhem rostliny s nejdelšími listy Welwitschia mirabilis a s historií jejího objevu.

Celkem vystaví specializovaní pěstitelé z Česka ve spolupráci s odborníky z Brna na 500 rostlin. "Akce je vhodná i pro školní třídy a přítomní pořadatelé poskytnou zájemcům pěstitelské rady a pro skupiny zajistí průvodce výstavou," uvedl Hanáček.

Vstupenka na výstavu sukulentů umožňuje lidem prohlédnout si také všechny skleníky botanické zahrady, která se na akci se podílí. V sobotu 7. září se pak v areálu Přírodovědecké fakulty Masarykovy univerzity uskuteční také burza fosilií a minerálů.

Zdroj: MENDELU

 


Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...