V Brně se uskuteční sraz příznivců sci-fi a fantasy Conec

Brno, 12. srpna 2013 – Máte rádi sci-fi, fantasy a deskové hry? Rozumíte zkratkám jako RPG nebo LARP? Pro příznivce těchto fenoménů, ale i ty, kteří chtějí proniknout do jejich světa, je určen festival Conec, který se uskuteční od 15. do 18. srpna v základní škole na Botanické ulici.

fantasy book

„Akce se jmenuje Conec, což je slovní hříčka vycházející ze slova con/convention používaného obvykle pro podobná setkání fanoušků sci-fi a fantasy," vysvětluje pořadatel Jaromír Stern Kožiak. Návštěvníci festivalu se mohou těšit nejen na setkání s podobně naladěnými lidmi, ale také na workshopy, přednášky, besedy, hry a soutěže a obchůdky.

Program „conu" bude rozdělen tematických liniích sci-fi, fantasy, seriály, japonské a orientální fenomény a fanouškovská scéna. „Program sci-fi části se zaměří na science-fiction fenomény a budoucí technologie. Pro návštěvníky připravíme akce z oblasti Star Wars, Star Trek, BSG, Doctor Who, StarGate, Firefly, Honorverse a dalších. Fantasy linie se zaměří mimo jiné na Pána Prstenů, Zeměplochu a Harryho Pottera," komentuje program Kožiak.

Celý con bude navíc otevřen i přes noc a jeho účastníci budou moci přespat přímo v prostorách školy. „Nechceme nikoho vyhazovat. I přes noc tak poběží v určité míře program, například komorní LARPy, deskové hry, některé přednášky," doplňuje Kožiak.

Program festivalu na místě doplní obchůdky s deskovými hrami, knihami, komiksy, tričky s motivy seriálů nebo steampunk stánek. Občerstvení zajistí profesionální čajovna, kafekára, gril atp.

Zájemci o účast se mohou registrovat na oficiálních stránkách con-ec.cz. Při platbě předem stojí vstupné na celý čtyřdenní con 350 Kč, na místě 400 Kč. Je možné si zaplatit i jen vybrané dny.

(red)


Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...

prehled_vinotek_v_Brne3-FIN

Přihlášení k odběru měsíčníku Šalina v PDF

Kulturní akce v Brně

<<  Červen 2021  >>
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
   1  2  3  4  5  6
  7  8  910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
Nejbližší akce
24.05. Animefest 2024..
22.06. INTERCANIS..