Muže rušil hluk ze stavby v sousedství, vzal pistoli a vystřelil po dělnících

Brno, 14. července 2011 (MEDIAFAX) - Čtyřiapadesátiletý muž vystřelil v Brně-Králově Poli na dva zahraniční dělníky, kteří v jeho sousedství pracovali na opravě rodinného domku. Ve čtvrtek to řekla policejní mluvčí Petra Vedrová s tím, že dělníci jej prý hlukem ze stavby nadmíru obtěžovali.

pistole-spoust

Dělníci se ve středu v Králově Poli věnovali opravám a rekonstrukci rodinného domku. O přestávce si vyšli před dům, kde se posadili před vstupní dveře. "Náhle k nim přišel čtyřiapadesátiletý muž s pistolí v ruce, zastavil se před brankou a začal na oba odpočívající dělníky mířit pistolí. Ti na nic nečekali a utekli se schovat do chodby rodinného domu, kde se zamkli," popsala počátek incidentu policejní mluvčí.

Vzápětí se ozval výstřel, kterým muž prostřelil plastový kbelík od barvy, jenž stál na místě, kde předtím oba muži seděli.

Střelec pak odešel domů, kde jej vzápětí zatkli policisté. Těm vydal i plynovou pistoli se speciálním nástavcem. "Svoje jednání zdůvodnil tím, že mu prý ruply nervy, protože dělníci pracovali příliš hlasitě a rušili jej," konstatovala mluvčí.

Muž je nyní je podezřelý z výtržnictví, za což mu hrozí v případě soudního postihu až dva roky vězení.

Jiří Nováček

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...